Sunteti in categorie: Sanatate

Bai cu sare pentru sanatate si frumusete

Bai cu sare pentru sanatate si frumusete
Piele moale, catifelata, relaxare, sanatate si mai ales adio stres, toate acestea sunt beneficiile unei bai cu sare. E un rasfat la pret accesibil, pe care ar trebui sa il incerci mai des, in special datorita faptului ca ai numai de castigat. Sarea de baie regleaza anumite functii ale unor organe si ajuta la vindecarea unor afectiuni.

O multime de optiuni
Sarea de baie poate fi de multe feluri: spumanta, parfumata, sulfo-iodurata, cu plante medicinale, efervescenta, cu microhidrina, colorata, etc. Atunci cand ti-ai planuit o baie relaxanta, cu sare, rezerva-ti o jumatate de ora, ca sa nu te grabesti. Pur si simplu sa te cufunzi in cada si sa devii moale precum un burete care absoarbe ingredientele ce plutesc in apa. Apa si caldura degajata de ea, faptul ca esti intr-un spatiu intim unde grijile nu au ce cauta si sarea te vor destinde, iar corpul va scapa de tensiune. Meditatia in apa cu sare s-a dovedit a fi mereu ca o oaza de liniste in programul incarcat al unei zile.

O baie sanatoasa
Mai intai pui sarea in cada, circa 100-120 de grame sau mai putin si apoi lasi apa sa curga puternic. Jetul de apa va ajuta la formarea spumei (daca e sare spumanta). Pentru mai multa spuma apa se poate agita si cu mana. Pentru ca plantele reprezinta puterea naturii si cand faci baie ar trebui sa le utilizezi. In comert exista sare de baie cu plante medicinale, care actioneaza terapeutic. Ea ajuta in cazul afectiunilor reumatice articulare (tendinite, miozite, etc), cronice inflamatorii, degenerative (artroze, spondiloze), tulburarilor circulatorii periferice, afectiunilor sistemului nervos periferic, depresiei, stresului, problemelor de somn, etc. Sarea de baie infrumuseteaza si epiderma, ajuta la detoxifiere si iti incarca bateriile.

Plantele recomandate in combinatiile cu sarea sunt: lavanda pentru calmare, menta impotriva durerilor de cap, pin sau brad pentru relaxare, lamaie pentru concentrare, eucalipt pentru un tonus mai bun si clasicul trandafir. Pe langa sarea de baie cu plante medicinale poti adauga, ca sa potentezi efectul baii, uleiuri volatile de lavanda, menta, brad, salvie, eucalipt, trandafir, cimbru, etc.

ATENTIE! Sarea de baie nu este indicata daca ai o afectiune cardiovasculara (ischemica), hipertensiune, probleme dermatologice, leziuni cutanate, insuficienta cardiaca, afectiuni de natura varicoasa mai grava sau boli infecto-contagioase (precum varicela). Orice sare de baie trebuie sa fie un produs testat si avizat!

Efervescenta
O baie cu sare eferfescenta are un farmec in plus. Vestea buna e ca acum se gasesc atat de multe variante de sare efervescenta incat o sa te simti ca intr-o cofetarie cand nu stii ce prajitura sa alegi mai degraba. Aromele sunt absolut incantatoare. Pentru o piele tanara cauta sare efervescenta cu albastrele sau cafea. Sarea cu aroma de banane te relaxeaza, vanilia e seducatoare si iti sporeste sex appeal-ul, pentru o aroma apetisanta iti recomand sarea cu pepene galben, iar pentru o piele divin de fina cauta sarea cu miere si lapte. Mai exista sare de baie efervescenta cu aroma de: rozmarin, lamaie, trandafir, capsuni, galbenele, piersici, portocale, ceai verde, iasomie, mar, prune, frisca si capsuni, patchouli, musetel, etc.

 

Sursa: Bai cu sare pentru sanatate si frumusete