Sunteti in categorie: Animale de companie

Cainii: prevestitori si vindecatori

Cainii: prevestitori si vindecatori
Tot am scris un articol despre zooterapie si modul in care ne pot ajuta animalele. Fiind un subiect atat de complex si atat de multi iubitori de animalute pe eLady.ro ne-am gandit sa mai revinim cu alte cateva informatii asupra acestui subiect. Azi o sa avem in vizor cateii. Animalele ne ajuta atunci cand suntem tristi, iar daca ne acapareaza depresia cu siguranta scapam de ea mai usor cu sprijinul acestora. Cainii au darul de a ne lua stresul de pe umeri si de a ne ajuta in momentele grele la care ne pune la incercare viata. Prietenia, loialitatea, afectiunea si intelepciunea lor le ofera statutul de companionii perfecti. Dragostea lor neconditionata ne transforma viata!

Sprijin pentru copiii cu autism
Copiii care au probleme de socializare vor avea parte de o imbunatatire a situatiei. Cei mici care au autism au nevoie de un animalut, de preferat caine sau pisica. Este o terapie extraordinara pentru un copil cu autism, dar trebuie sa existe si un specialist care sa ajute si sa asiste. Animalutul ii ofera motivatie copilului ca sa duca la indeplinire diverse sarcini. De exemplu, in cadrul unui studiu de cateva saptamani, un copil cu aceasta problema a invatat sa comunice cu cainele pe care la inceput nici nu il baga in seama. Copilul a fost incurajat sa se joace cu cainele (dresat pentru asa ceva), sa il mangaie, sa il perie, sa ii aduca hrana si apa. Totul devine un joc la care copilul participa cu placere. Copilul nu putea sa taie cu foarfeca, nu stia sa o tina in mana corect si era ingrozit de aceasta "operatiune". Solutia a fost sa taie pentru catel cu o oarfeca diverse bunatati pe care sa le dea catelului sa le manance. Acesta a fost primul pas. Astfel de exemple sunt nenumarate, iar parintii copiilor cu autism ar trebui sa apeleze neaparat la terapia cu ajutorul animalelor.

Cainii au darul de a prevesti
Oricine ar trebui sa aiba un caine! Ei sunt niste prevestitori innascuti, sunt precum niste sisteme de alarma care pot avertiza in privinta aparitiei anumitor afectiuni (implicit complicatii ale lor) precum cancerul, diabetul sau epilepsia. Cainii se pare ca au abilitatea de a simti cancerul la o persoana. Au fost efectuate diverse teste si cercetari care sa demonstreze aceasta ipoteza. In cadrul unuia dintre studii, efectuat inca din 2004, au fost antrenati sase caini. Ei au fost invatati sa identifice oamenii care sufera de cancer al vezicii urinare. Dupa perioada de antrenament, cainii au fost pusi in fata unor probe de urina. Din totalul probelor cainii au identificat urina pacientilor bolnavi de cancer in procent de circa 40%. Un rezultat bun. In timp s-a dovedit prin intermediul mai multor cazuri ca persoanele care au tumori canceroase pot fi detectate de caini.

 

Sursa: Cainii: prevestitori si vindecatori