Sunteti in categorie: Fitness

Activitati de relaxare si fitness in natura

Activitati de relaxare si fitness in natura
Nu putine sunt afectiunile care au ca punct de pornire stresul. Si cum intotdeauna este mai bine sa prevenim decat sa tratam, este cazul sa invatam sa ne relaxam. Usor de spus, mai greu de pus in practica, in special intr-o perioada ca asta. Totusi, natura, ca intotdeauna, ne ofera ajutorul sau. Natura este raspunsul relaxarii tale. Despre relaxarea in natura vorbim astazi. Iti ofer cateva sugestii prin care te vei putea relaxa si iti vei reincarca bateriile. Mici idei pentru relaxarea ta. Plus un bonus: corp frumos si suplu!
Cea mai la indemana metoda de relaxare in natura este si cea mai simpla. Plimbarea. Nu costa. Nu presupune niciun efort fizic deosebit din partea ta. Totul este sa iti alegi un loc bun de plimbare. Si un moment pe sufletul tau. In plus, in plimbarea ta in natura iti poti lua alaturi pe cine ti-e drag. Iubit, sot, prietena, mama, de ce nu, animalutul preferat. Parcul ar fi cea mai buna alegere, ziua si momentul depind de programul tau.
Sfat: daca programul iti permite, incearca o plimbare in primele orele ale diminetii sau intr-o dimineata de luni. Primele ore ale diminetii imi dau senzatia unui inceput optimist de zi, iar ziua de luni dimineata imi pare a fi momentul indicat pentru a te plimba intr-un parc nu atat de aglomerat.

Daca iti doreste sa imbini relaxarea cu miscarea fizica, trecem la pasul urmator, propunandu-ti jogging-ul, mersul pe role si bicicleta.
Primele ore ale diminetii imi dau senzatia unui inceput optimist de zi, iar ziua de luni dimineata imi pare a fi momentul indicat pentru a te plimba intr-un parc nu atat de aglomerat.

Joggingul il poti practica in orice moment al zilei. Dimineata, cand esti in cea mai buna forma a ta, dupa amiaza, pentru ca temperaturile deloc caniculare de acum vor fi de partea ta, sau seara, ca o recompensa dupa o zi de munca. Fireste, va trebui sa tii cont de regulile bine cunoscute: incaltaminte adecvata, imbracaminte lejera, hidratare. Nu uita ca nu trebuie sa fortezi nota. Important este sa te relaxezi, nu sa capeti o frumusete de febra sau intindere musculara.

Rolele. Cei care au, sa le foloseasca, cei care nu au, sa isi cumpere. De ce? Pentru ca mersul pe role inseamna relaxare. Si nu mai. Daca ne gandim la faptul ca antreneaza si dezvolta musculatura picioarelor, a coapselor, a zonei lombare, tonifiaza abdomenul, muschii fesieri, regleaza ritmul cardiac, imbunatateste mobilitatea, echilibrul, reflexele, circulatia sanguina, putem spune cu siguranta ca rolele au efecte benefice pentru sanatate. In plus, te ajuta sa slabesti. Pentru a evita eventualele accidentari, nu uita de casca de protectie, cotiere, genunchiere, protectie pentru palme. Mersul pe role il poti practica in orice moment al zilei, insotit sau nu de un coleg de relaxare. Daca esti incepator, ai grija la traseul ales. Este bine sa eviti in acest caz nu doar aglomeratiile, ci si locatiile accidentate.

Bicicleta. Intr-un oras aglomerat, bicicleta te ajuta negresit sa ajungi la locul de destinatie. In afara de asta, insa, bicicleta inseamna relaxare si sanatate. Muschi antrenati, oase si sistem imunitar intarite, kilograme pierdute, tensiune arteriala reglata, relaxare, toate sunt beneficiile pe care mersul pe bicicleta ti le poate oferi. Ai grija, insa, pe unde pedalezi. Si nu uita de casca, dar si de manusile fara degete care te pot ajuta sa manevrezi mai bine ghidonul.

 

Sursa: Activitati de relaxare si fitness in natura