Sunteti in categorie: Moda

Must-have in moda toamna 2016

Must-have in moda toamna 2016,moda toamna 2016, must have moda 2016, tendinte moda toamna 2016, ce se poarta in moda toamna 2016, haine la moda toamna 2016, tinute la moda in 2016, tinute trendy 2016, haine trendy toamna 2016, moda pentru toamna 2016, ce se poarta in toamna 2016, moda toamnei 2016, hainute la moda 2016, cum sa fii la moda 2016
Tendinte stilistice pentru moda de toamna a anului 2016? Unele sunt ciudate, altele par greu de purtat. In cele ce urmeaza va vom explica ce puteti purta fara probleme si ce ar trebui privit cu nostalgie, dar in nici un caz imbracat din moda pentru toamna anului 2016.

Must-have in moda toamna 2016: Sacouri din catifea
Pe podiumurile internationale s-a vazut pentru sezonul acesta multa catifea, in special rochii din catifea velur - ceea ce creeaza un look complicat si nu foarte usor de purtat. In magazine exista, insa, multe sacouri din catifea in culori deosebite, care arata la fel de bine purtate in timpul zilei la birou, dar si seara. Cauta un sacou cu umeri bine desenati, cu talia cambrata, care sa se opreasca in zona soldului. Astfel, bifezi doua trenduri intr-o singura piesa: catifeaua, ca material opulent, si lungimea, care aduce aminte de croielile anilor 1940.
Asorteaza sacoul de catifea velur cu o bluza crem cu jabou. Ai grija ca volanele jaboului sa nu fie mult prea voluminoase: daca ai sanii mari, cauta un model de bluza a carui jabou este plat, cusut, nu reliefat si cu mult volum. Aceeasi bluza o poti purta in weekend sub un pulover subtire tricotat, cu decolteu adanc in V, cu jeansi pe langa picior si cu botine cu toc inalt.

Must-have in moda toamna 2016: Imprimeuri animal-print
Imprimeurile de sorginte animala sunt si ele omniprezente, pe o multime de materiale textile: de la matase si jerseu, la tweed si catifea. Ceea ce inseamna ca, in functie de piesa vestimentara si croiala, imprimeul respectiv poate face tranzitia de la o tinuta de zi la una de seara. Multe femei sunt intimidate de acest tip de imprimeu, dar de fapt este usor de purtat cand contrastul de culori este moderat, daca este alaturat unei alte haine negre sau maro ciocolatiu si daca articolul vestimentar cu pricina are o croiala foarte simpla.
De exemplu, iti poti cumpara o jacheta a carei imprimeu combina griul deschis cu cel antracit. In timpul saptamanii o poti combina cu un tricou alb, o pereche de jeansi gri si ghete fara toc, iar pentru seara o asortezi cu o fusta dreapta, simpla si o pereche de escarpeni negri, superbi prin simplitatea lor!

Must-have in moda toamna 2016: Cardigane lungi
Mai mult decat in sezoanele anterioare, cardiganele tricotate apar intr-o varietate de forme si dimensiuni: supradimensionate, cu cordoane sau fara, lungi pana la genunchi sau la jumatatea pulpei, din tricoturi diafane sau din cele mai groase fire de lana, asimetrice, petrecute, cu maneci scurte, trei-sferturi sau lungi...
Sunt extraordinare pentru tinutele casual de weekend, pentru ca sunt foarte comode si pot fi purtate cu un simplu tricou cu maneca scurta sau cu o rochie dreapta, in carouri ecosez. Daca vrei sa iti cumperi o astfel de jacheta, cauta una pe care sa o poti combina cu cat mai multe dintre hainele tale. Alege un cardigan a carui lungime si volum se potrivesc siluetei si proportiilor tale. Cele mai versatile sunt cele a caror lungime se termina in zona soldurilor sau in partea de jos a bazinului, pentru ca sa le poti purta cu fuste, rochii, tunici, jeansi si pantaloni.
Pentru birou, alege un cardigan clasic, tricotat, din fire mai subtiri, cu decolteu in V sau rotund - acesteau au o tinuta eleganta si cad frumos pe langa corp.
Lasa jachetele foarte groase pentru sfarsitul de saptamana, dar nu uita ca, cu cat sunt tricotate din fire mai groase, cu atat mai mult iti vor ascunde silueta! Asadar, daca esti mai plinuta, nu adauga volum inutil siluetei tale purtand o jacheta foarte texturata.

Must-have in moda toamna 2016: Camasi si rochii in carouri
Carourile, de orice fel, sunt asociate imbracamintii masculine. De aceea, daca vrei sa porti ecosez in aceasta toamna, iti recomand sa incerci niste modele feminine, cum sunt bluzele usor cambrate, cu jabouri delicate. Alegand un model cu o croiala clasica si cu detalii minime (fara buzunare pe piept, fara curea sau elastic in talie), o vei putea purta la fel de bine sub sacoul unui costum, ca si sub o jacheta tricotata, ca cele de care discutam mai sus.
Vei vedea ca magazinele iti pun la dispozitie carouri ecosez in nenumarate combinatii cromatice: pe rosu, verde smarald si verde inchis, turcoaz si albastru petrol, galben mustar, negru, gri, violet si mov deschis. Alege o combinatie care sa se potriveasca infatisarii tale, dar nu uita ca poti incerca si niste culori mai puternice, care sa iti insufleteasca tinutele de toamna.

Must-have in moda toamna 2016: Veste din blana artificiala
O alta tendinta a modei de toamna consta in accentele de lux, fie ca e vorba de elemente ale croielii, fie de materiale (matase, blana, dantela). Un mod foarte simplu de a introduce astfel de detalii in garderoba ta este prin purtarea unei veste din blana artificiala. Sunt mult mai usor de purtat decat crezi! Ideale si potrivite tuturor sunt modelele simple, pe langa corp, prinse in talie cu un cordon din piele sau un alt material tipic sezonului. Unele pot avea insertii din piele, altele sunt din piele intoarsa cu broderii colorate iar blana apare doar pe piept si la guler, se pot inchide cu fermoar, cu pasmanterii tip brandenburg sau cu nasturi mari...
In timpul saptamanii le poti purta peste o camasa alba brodata sau peste un pulover negru, cu guler larg (iar ca accent foarte modern, incalta o pereche de botine negre, din piele, cu tinte metalice si talpa-platforma ascunsa). In weekend, combina textura vestei cu o haina foarte feminina, dintr-un material moale si vaporos, pentru o tinuta casual boema: o bluza semi-transparenta, cu imprimeu floral si jeansi slim, sau cu o rochie cu imprimeu paisley multicolor si o geanta cu franjuri, purtata peste piept.

Must-have in moda toamna 2016: Rochii negre cu detalii sculpturale
Negrul predomina in garderobe, ca de altfel in fiecare toamna si iarna. Desi pe podiumuri s-a vazut multa piele neagra, poti purta mult mai usor si mai des aceasta non-culoare sub forma unei rochii. Noua trasatura caracteristica a rochiei negre (nu din piele!) este constructia sa: drapaje, decupaje in zona umerilor sau spatelui, suprapuneri. Rochia neagra nu mai este simpla. Cu toate acestea, vei gasi suficient de multe modele din care sa alegi, in functie de stilul si silueta ta.
Recomandarea mea este ca cauti o croiala cu talia marcata sau sa subliniezi tu zona cu ajutorul unei curele subtiri. Daca iti plac drapajele dar nu esti sigura ca te avantajeaza, incearca o rochie cu detalii in zona bustului, nu a soldurilor.
Pentru zi, completeaza rochia cu dresuri negre, o pereche de botine cu tinte si o geanta neagra, cu efect de matlasare. Pentru seara, joaca-te cu accesorii fanteziste din cristale si metale, la care poti adauga o minaudiere (o poseta-plic minuscula, patrata, cu contururi dure), acoperita cu cristale si o geaca de motociclist, din piele.

 

Sursa: Must-have in moda toamna 2016