Sunteti in categorie: Editorial

5 sfaturi ca sa fii mai fericita

Imi place sa spun ca primavara este un motiv in plus pentru a ne gandi la fericire. O iarna lunga lasata in urma, o vara inaintea noastra. Si multe planuri odata cu ea. Nu cred ca sunt singura care spune si crede ca primavara este asemenea unui nou inceput. Un inceput catre o viata ceva mai... fericita.
Imi place sa spun ca primavara este un motiv in plus pentru a ne gandi la fericire. O iarna lunga lasata in urma, o vara inaintea noastra. Si multe planuri odata cu ea. Nu cred ca sunt singura care spune si crede ca primavara este asemenea unui nou inceput. Un inceput catre o viata ceva mai... fericita.
Pentru ca viata noastra sa fie mai frumoasa, pentru ca fericirea sa isi faca loc printre cuvintele care ne definesc, trebuie sa ne alcatuim un program propriu de fericire. Tinand cont de cine suntem, de ce anume ne dorim, ne face placere, putem sa dam vietii noastre o nota de fericire.
Cum sa avem o viata mai fericita? Fiecare isi are propriul sau secret. Insa, dincolo de asii pe care fiecare dintre noi ii are in maneca, eLady iti propune 5 sfaturi. Iata care sunt cele 5 secrete eLady pentru o viata mai fericita:

Zambeste! Vei spune ca sunt zile in care numai de zambit nu ai chef sau timp. Da, stiu, nu-mi spui o noutate. Insa ca sa iti dau un motiv ceva mai solid pentru a exersa un zambet am sa iti spun ca ori de cate ori zambesti, zambetul tau transmite creierului un semnal care spune "Sunt fericita". Devii parca mai increzatoare in vorbele mele acum, nu-i asa? In plus, atunci cand zambesti, ii faci si pe ceilalti sa iti raspunda in aceeasi maniera. Sau pe multi dintre acestia. Si, in felul asta, lucrurile vor prinde un alt contur. Ceva mai fericit.

Fa acte de bunatate. Nu face economie de la ele. Micile gesturi prin care iti exprimi bunatatea, prietenia fata de ceilalti, la ele ma refer. Iti sugeram sa alegi o zi pe saptamana in care sa faci trei gesturi marunte de bunatate. Vei observa efecte mult mai de durata decat daca ai face aceste gesturi in decursul unei saptamani.

Exprima-ti recunostinta! Intotdeauna am crezut ca trebuie sa stii sa spui multumesc, ca trebuie sa arati ca multumesti cuiva pentru ce a facut pentru tine. Ca trebuie sa gasesti modalitatea potrivita pentru a face asta. Si, mai ales, sa nu alegi un moment care sa se dovedeasca a fi mult prea tardiv pentru a-ti exprima recunostinta, multumirea. Sunt oameni care spun, care exprima mai usor lucrul asta. Altii il spun in mod automat. Sunt unii care ar putea sa ne invete diferitele modalitati prin care iti poti exprima recunostinta. Dar recunostinta se poate exprima si altfel: stai jos cu o ceasca  de ceai fierbinte in mana si multumeste pentru tot ceea ce ai. Poate ca ceasca aburinda de ceai nu va fi o sursa de inspiratie in exprimarea recunostintei. De aceea iti las toata libertatea de care ai nevoie. Insa nu uita sa o faci. Nu uita sa iti arati recunostinta pentru toate lucrurile bune pe care le-ai primit.

Uita de cofeina! Ce inseamna cofeina pentru starea ta de bine? Inseamna o crestere a nivelului anxietatii, mai ales daca este consumata intr-o cantitate ce depaseste 300 ml pe zi. Lucrul asta se traduce prin iritabilitate. Tocmai acesta este motivul pentru care ar trebui sa inlocuiesti cofeina cu ceaiul de plante. Daca nu poti sa o inlaturi complet, poti scadea cantitatea consumata zilnic.

Nu uita de vitamina D! Spuneam intr-un articol trecut faptul ca vitamina D este esentiala pentru functionarea sistemului imunitar. Insa aceeasi vitamina creste si nivelul de serotonina, atat de necesarul hormon pentru starea noastra de bine. Include in alimentatia ta zilnica alimente cu un continut de vitamina D (lapte de vaca, de soia, peste gras, untura de peste, unt, galbenus de ou, lactate degresate). Si nu uita de soare. 15 minute de cateva ori pe saptamana, ne recomanda medicii.

Fireste ca lucrurile nu se opresc aici. Fiecare isi are micile lui secrete... de fericire. Sunt sigura ca si tu ne poti spune cate ceva despre secretele unei vieti mai fericite!

 

Sursa: 5 sfaturi ca sa fii mai fericita