Sunteti in categorie: Sanatate

Remedii impotriva apatiei

Remedii impotriva apatiei
Ar fi de-a dreptul trist ca inceputul acesta de primavara sa te prinda plictisita, fara vreun interes sau dorinta pentru tot ce inseamna timp liber, viata. Apatica, intr-un cuvant. Chiar daca iarna a trecut, pericolul apatiei a ramas pentru multi dintre noi. Si asta pentru ca stresul, oboseala, ritmul alert al fiecarei zile, dar si modul nostru de viata, isi pun amprenta asupra starii noastre de bine.

Indiferent daca vara asta vei pleca sau nu in concediu, indiferent daca apatia reprezinta pentru tine o problema majora, recunoscuta sau ascunsa, iti propun sa trecem in revista cele mai eficiente masuri care ne pot ajuta sa luptam impotriva ei.
Cum sa o tinem la distanta sau cum sa luam masuri impotriva apatiei... in randurile care urmeaza.

Iti propun cateva remedii care pot pune pe fuga apatia:
Alimentatia echilibrata, bogata in vitamine si minerale iti va asigura o sanatate satisfacatoare si o stare de bine. In spatele vitaminelor si mineralelor se ascund adevarate lectii de sanatate. Dincolo de gustul apetisant si de culori, trebuie sa aducem sanatatea in farfuria noastra. Prin urmare, fii atenta la ce mananci!

Vitaminele din gama B sunt cunoscute pentru rolul lor de protectie si echilibrare a sistemului nervos. Vitamina B1 este absolut esentiala pentru starea ta de bine. O gasesti in cereale, drojdie de bere, fasole uscata, portocale. Tot pentru protectia sistemului nervos, vitamina B3. O procuri consumand nuci, cereale, somon, carne de curcan, ficat, oua, ardei gras. Nici anemia nu te va ajuta sa ai chef de viata. Prin urmare, nu uita de vitamina B4 pe care o gasesti in ficat, cereale, somon si fructe uscate. Vitamina B6 este necesara pentru a tine la distanta depresia. Consuma peste, oua, lapte, legume, fructe oleaginoase, banane, avocado, cereale integrale pentru a-ti asigura doza zilnica necesara. Vitamina B9 are o directa legatura cu nivelul de serotonina din creier, numita si hormonul fericirii. Lipsa acestei vitamine determina scaderea secretiei de serotonina. Mananca fasole verde, lapte, ficat, spanac, carne, oua, morcov, sparanghel, varza cruda, alune pentru a preveni acest lucru.

Vitamina C este recomandata in starile de stres, oboseala, anxietate. O gasesti in citrice si alte fructe precum capsune, pepene, coacaze, kiwi, afine, zmeura, dar si in legume precum broccoli, ardei gras, cartofi, patrunjel, varza.

Alimentele care contin magneziu trebuie incluse si ele in alimentatia ta. Acest oligo-element alunga stresul si oboseala, ajutandu-te sa ai o stare de bine si chef de viata. Alimente care contin magneziu? Cereale, broccoli, cartofi, fasolea alba, mazare, mere, avocado, banane, caise deshidratate, smochine, seminte de floarea soarelui. La fel de important precum magneziul, un alt mineral care trebuie sa se regaseasca in alimentatia ta este calciul. Lipsa lui iti poate da stari de iritabilitate sau senzatia de lipsa de aer. Pe langa lactate, incearca migdale, legume verzi, smochine si somon.

Si deficitul de seleniu poate provoca o stare de disconfort care te va impiedica sa te simti bine, sa fii motivata. Pentru a ti-l asigura, consuma somon, ton, carne de porc la gratar, fructe de mare, paine de secara, oua fierte, fasole uscata.

 

Sursa: Remedii impotriva apatiei