Sunteti in categorie: Sarcina

Femeile grasute sau obeze raman greu insarcinate?

femeile_grasute_sau_obeze_raman_greu_insarcinate_400
Se spune ca femeie grasute sau obeze raman mai greu insarcinate. Haideti sa vedem impreuna daca este adevarat ca, daca exista probleme cu greutatea, posibilitatea de a ramane insarcinata scade simtitor.
    
Femeile grasute sau obeze raman greu insarcinate?
Exista studii care au demonstrat faptul ca femeile care sufera de obezitate pot avea probleme de fertilitate. Acest lucru inseamna ca pot avea probleme legate de ovulatia lunara sau, chiar la femeile care au ovulatie regulata, pot aparea probleme in a ramane insarcinate.

Femeile grasute sau obeze raman mai greu gravide?
In primul rand trebuie inteles exact ce inseamna "grasuta". Ce poti face daca ai probleme cu greutatea si ivrei sa ramai gravida? In primul rand trebuie sa te adresezi unui medic endocrinolog si unui medic nutritionist, care sa stabileasca care este surplusul real in ceea ce priveste greutatea. De asemeni, trebuie eliminata posibilitatea de a avea sindromul de ovare polichistice, lucru care poate fi stabilit de un medic ginecolog. Oricum, surplusul de greutate la o femeie care ramane insarcinata reprezinta un potential factor risc, atat pentru femeie, cat si pentru copil.
De aceea daca esti plinuta, grasuta sau obeza si iti doresti un copil trebuie sa mergi la un medic endocrinolog, ca prim pas. Succes!

 

Sursa: Femeile grasute sau obeze raman greu insarcinate?