Sunteti in categorie: Fitness

10 solutii pentru mai mult fitness

10 solutii pentru mai mult fitness
Daca ti-ai propus sa profiti de pe urma efectelor pozitive pe care le are miscarea asupra mintii si corpului, ar fi bine sa citesti cele scrise in continuare. De asemenea, daca nu prea iti vine sa te apuci de activitate fizica, tot aici vei gasi solutii pentru unele dintre retinerile tale!

Respecta-ti bioritmul!
La ce bun sa iti propui sa faci antrenamente cardio (de exemplu fitness inainte de micul dejun) in prima parte a zilei, daca tu te „trezesti” abia spre dupa-amiaza? Probabil ca vei incepe cu cele mai bune intentii de a continua, dar n-o sa dureze. Trebuie sa gasesti momentul din zi care ii convine cel mai bine organismului tau.

Gaseste-ti o zona confortabila!
Poate ca nu iti place sa mergi la sala tocmai ca sa nu fii vazuta transpirand in hainele sport. Nu toti oamenii se simt confortabil facand exercitii fizice in public. Daca esti genul careia nu-i place sa fie vazuta asudand la aparate, mai bine nu merge la sala si cauta o alta varianta (cumpara-ti un aparat de fitness multifunctional pentru acasa, fa jogging sau Pilates etc.)

Alunga plictiseala
45 de minute pe bicicleta de camera pot fi plicitsitoare si de aceea, data viitoare cand va trebui sa petreci atata timp pedaland, o vei face cu mai putin entuziasm, pana cand in final vei incepe sa urasti activitatea respectiva. Diversifica-ti programul de fitness! Incearca mai multe metode si aparate in aceeasi sedinta.

Fa-ti timp
Faptul ca astazi se traieste la viteze ametitoare si toti avem agendele incarcate este o scuza comoda ca sa nu te apuci de miscare. Solutia este sa te organizezi mai bine si sa incluzi activitatea fizica in programul tau zilnic.

Inconjoara-te cu oameni activi
Daca iti petreci timpul in compania unui grup caruia ii place sa stea pe canapea si sa manance chipsuri, afla ca fitness-ul nu se face singur in contul tau. Trebuie sa gasesti un mic grup de prieteni care vor si ei sa faca miscare, cu care sa poti merge la sala sau iesi la jogging.

Concentreaza-te asupra senzatiilor de dupa fitness
E adevarat, uneori, mai ales la inceput, o ora de fitness te lasa transpirand si gafaind, dar pe masura ce iti intri in ritm, apar si senzatiile placute – corpul tau secreta endorfine la finalul oricarui efort fizic sustinut. Aceste senzatii merita efortul!

Nu mai gandi in stilul „totul sau nimic”
„Daca nu pot sa fac ceva cum trebuie, mai bine nu fac deloc acel ceva!”, dar totusi, 5 minute de plimbare sunt mai bune decat 5 minute petrecute pe canapea, nu?

Stabileste-ti prioritatile!
Daca lucrezi 16 ore pe zi si nu gasesti timp pentru a avea grija de tine, reexamineaza-ti prioritatile si pune-te pe tine in capul listei! Miscarea este esentiala pentru o viata sanatoasa!

Inlatura cuvantul „renunt” din vocabular!
Daca iti spui „trebuie sa fac miscare in fiecare zi a vietii mele de acum inainte!” - suna descurajant, nu? Mai ca-ti vine sa renunti de pe acum! Dar daca te-ai vizualiza pe tine, frumoasa si in forma la 40, 50, 60, 70 de ani? Iata genul de imagine care s-ar putea sa te motiveze!

Miscarea nu inseamna doar un corp frumos
Adolescenta scheletica din vecini poate ca arata bine, dar dimensiunile ei nu sunt un indicator al cat de sanatoasa sau cat de in putere este ea. Poate ca ea are grasime viscerala (grasime nociva, depusa pe organele interne) sau poate ca are un inceput de osteoporoza! A avea un corp in forma este in schimb sinonim cu confortul emotional si increderea in sine, chiar daca acest „in forma” nu inseamna neaparat dimensiuni de fotomodel.

 

Sursa: 10 solutii pentru mai mult fitness