Sunteti in categorie: Retete de slabire

Retete Montignac/pentru diabet: Supa-crema de dovlecel, conopida si crutoane de tofu afumat

Retete montignac, retete monti, retete pentru diabet, retete low-carb, retete pentru diabetici, retete dukan croaziera, retete pentru dieta montignac
Supa-crema de dovlecel si conopida, cu crutoane de tofu afumat se face repede. Va jur ca nu va puteti da seama ca ar fi de dieta! Este o reteta care foloseste ingrediente fara carbohidrati, de aceea este o reteta potrivita pentru dieta Montignac, diete low-carb si diabetici care tin cont de asocierea alimentelor cand isi alcatuiesc meniurile. In acest fel copiii vor manca legumele nesuferite precum dovleceii si conopida fara probleme.

Supa-crema de dovlecel, conopida si crutoane de tofu afumat: Ingrediente
- 500 grame de conopida
- 500 grame de dovlecel
- 1 ceapa alba, taiata mic
- 100 ml smantana slaba
- 1 litru de supa-baza de pui sau apa
- sare dupa gust
putin patrunjel sau busuioc tocat (optional).

Supa-crema de dovlecel, conopida si crutoane de tofu afumat: Cum se face
Puneti supa-baza de pui sau apa  la fiert. Taiati mic dovlecelul, conopida si ceapa. Cand baza de supa sau apa clocoteste, puneti legumele si lasati-le sa fiarba pana se inmoaie bine. Dati deoparte oala de pe foc si pasati cu ajutorul unui mixer vertical sau cu o presa de pasat legume (ca cea folosita pentru piureuri) si apoi adaugati smantana. Potriviti de sare dupa gust (cu cat mai putina, cu atat mai bine). 
Crutoanele de tofu afumat se fac simplu: se pune bucata de tofu intre cateva servetele de bucatarie si se preseaza ca sa se scoata cat mai multa apa din el. Se taie apoi cubulete cu latura de 1 cm care se prajesc (de fapt se usuca) intr-o tigaie de teflon – fara ulei! 
Supa-crema de dovlecel, conopida si crutoane de tofu pentru dieta Montignac/diabet se manaca presarata cu putin patrunjel sau busuioc tocat (optional).

 

Sursa: Retete Montignac/pentru diabet: Supa-crema de dovlecel, conopida si crutoane de tofu afumat