Sunteti in categorie: Retete de slabire

Reteta de inghetata Montignac / pentru diabetici

retete inghetata, reteta inghetata de dieta, Retete montignac, retete monti, retete pentru diabet, retete low-carb, retete pentru diabetici, retete dukan croaziera, retete pentru dieta montignac, dieta, slabire
Placerea vinovata a dulciurilor: inghetata. Odata cu venirea verii poftim la inghetata. Racoritoare, placuta, delicioasa, o adevarata sursa de desfatare. Insa inghetatele din comert, pe langa ingredientele clasice contin de cele mai multe ori si prea mult zahar, zaharuri modificate si tot felul de chimicale care sa o faca mai cremoasa. Ca sa nu mai spunem ca printre ele se afla si vestitele si blamatele (pe drept!) E-uri. Oare nu am putea sa facem o inghetata care sa nu contina toate acele lucruri despre care stim ca sunt periculoase pentru sanatate? Si a noastra si a copiilor nostri? Ce facem daca avem diabet, pre-diabet sau tinem o dieta low-carb, precum dieta Montignac si poftim o inghetata fara chimicale? Sau daca nu vrem sa ne indopam copiii cu prostii?
Cu putina creativitate putem gasi alternative mai bune...
Iata cum poti face in casa o inghetata excelenta!

Inghetata Montignac / pentru diabetici: Ingrediente pentru 6-8 portii
- 250 grame de smanatana slaba
- 3 oua mari, foarte proaspete (vezi cum verifici cat de proasptete sunt ouale)
- esenta de vanilie
- arome: esenta de lamaie, portocale, menta, coaja de lamaie sau portocale de pe fructe netratate chimic, 1 lingurita de cafea solubila -  fiecare dupa preferinta

Indulcitori: diferiti in functie de dieta pe care o urmam
- 40 grame de fructoza pentru cei care tin dieta Montignac si persoane sanatoase, inclusiv copii sanatosi. Fructoza este zaharul din fructe ; se gaseste la orice magazin tip Plafar si in magazine la raftul cu produse de dieta. Nu contine chimicale si este potrivita si pentru copii. Mult mai buna decat zaharul rafinat, si cel brun!
- indulcitor artificial recomandat de diabetolog pentru persoanele care au diabet

Pregatirea oualelor
Pentru ca inghetata de casa Montignac / pentru diabetici sa fie sigura, trebuie sa folosim numai oua foarte proaspete. De asemeni, ouale se spala foarte bine inainte de a fi sparte cu apa calda si detergent, se clatesc bine, se tin 5 minute in 1 l de apa in care am divolvat 2 linguri de bicarbonat de sodiu si se sterg cu un servet imbibat bine in otet.

Inghetata Montignac / pentru diabetici: Cum se face
Se dezinfecteaza ouale ca mai sus, se sparg si se separa, Intr-un bol batem albusurile cu un praf mic, mic de tot de sare, ca pentru bezea. Smanatana degresata se bate ca pentru frisca cu indulcitorul ales, galbenusurile si aromele dorite. La final se amesteca cu albusul batut si se omogenizeaza. Se da la congelator. Se obtine o cantitate de aproximativ 460 grame de inghetata dietetica, cu continut scazut de glucide (carbohidrati).

 

Sursa: Reteta de inghetata Montignac / pentru diabetici