Sunteti in categorie: Gastronomie

Snitele de pui la cuptor

snitele la cuptor, cum se fac snitelele la cuptor, snitel cu putine grasimi, snitel cu mai putini carbohidrati, snitele fara prajire
Ne plac snitelele. Mult. Dar au o mare problema. Se fac, traditional, prin prajire si cu pesmet sau faina alba. Si crusta absoarbe mult ulei. Si mai dureaza si foarte mult daca faci pentru o familie mai numaroasa sau pentru mai multe zile.
Exista totusi o varianta de snitele de pui care este si mai economica - si de timp, si de bani. In primul rand se fac mai repede si cu mult mai putin efort. In al doilea rand nu mai consumi mult ulei. In al treilea rand, pregatite in modul de mai jos, snitelele au mai putin carbohidrati si mai putine grasimi. Deja suna foarte bine, nu? A, si sa nu uit! Snitelele de pui la cuptor sunt cel putin la fel de bune ca cele facute in mod traditional... Haideti sa vedem cum se fac snitelele de pui la cuptor!

Snitel de pui la cuptor: Ingrediente pentru 4 portii
- un piept mare de pui, dezosat si portionat in 4
- sare si piper
- 2 oua
- faina de grau integrala
- tarate de grau
- 3 linguri de ulei

Cum se fac corect snitelele din piept de pui, indiferent de metoda de gatire aleasa, prin prajire sau la cuptor
Foarte multe gospodine cred ca snitelele din piept de pui se bat ca pe hotii de cai si din acest motiv snitelele lor ies uscate si fade. Un fel de glaspapir pentru gat, care nu aluneca la vale decat impins de o cantitate imensa de apa.
Pieptul de pui pentru snitele NU se bate, este chiar interzis acest lucru. Fibra este subtire si nu necesita sfarmare. In plus, prin batere, ii scoateti tot sucul din el.
O alta greseala facuta des de gospodine este ca gatesc pieptul de pui un timp mult prea indelungat, pana cand interiorul devine uscat si atos si total necomestibil, iar crusta se umple de ulei. Pieptul de pui nu necesita un timp mare de gatire pe foc; in functie de grosimea la care este taiat, este gata in maxim 10-20 de minute si ramane suculent, gustos si fara nici un fel de risc pentru sanatate (salmonella moare dupe ce sta 10 minute la 75 C).

Snitel de pui la cuptor: Cum se fac
Se ia pieptul de pui, se taie si se sareaza si pipereaza pe toate partile, dupa gust. Se pune intr-o punga si se lasa cateva ore la frigider, preferabil peste noapte.
Se incinge cuptorul la 200-220 C. Ouale se bat intr-un castron cu un fir mic de sare si un praf de piper proaspat rasnit.
Se amesteca pe o alta fafurie uscata faina integrala de grau cu exact aceeasi cantitate de tarate de grau.
Se trec bucatile de piept de pui prin oul batut, apoi prin amestecul de faina cu tarate, iar prin ou si iar prin faina cu tarate de grau. Pregatiti o tava de cuptor – tapetati-o cu hartie de copt si puneti-o sa o aveti la indemana, cat mai aproape de aragaz.
Intr-o tigaie incapatoare se inclazesc cele 3 linguri de ulei. Se pun snitelele in tigaia cu ulei bine incalzit doar pana cand se coaguleaza oul: fix 10 secunde pe fiecare parte. Numarati cu glas tare pana la 10 si apoi intoarceti snitelele si numarati iarasi pana la 10. Apoi imediat transferati-le in tava de copt. Nu vrem sa se prajeasca in ulei incins, ci vrem doar ca oul sa se coaguleze - nimic mai mult.
Bagati tava in cuptor. Dupa ce trec fix 10 minute, scoteti-o si intoarceti snitelele pe partea cealalta si mai lasati tot fix 10 minute – cuptorul trebuie sa fie la 200-220 C. 
O sa observati n lucru uimitor: nu doar ca snitelele nu au absorbit mult ulei, dar cel pe care il inghitisera deja din tigaie, se regaseste deja pe hartia de copt. Snitelele de pui in cuptor au acest atu: rejecteaza grasimile in plus din crusta!
Daca va plac snitelele cu o crusta crocanta, lasati-le sa se raceasca asa, la temperatura camerei. Daca va plac snitelele de pui cu invelis mai moale, puneti-le cat sunt inca fierbinti intr-un recipient cu capac Vor transpira si crusta se va inmuia, exact cum va place.
Et voila, aveti snitele la cuptor mult mai sanatoase decat cele clasice si la fel de gustoase! Pofta buna!

 

Sursa: Snitele de pui la cuptor