Sunteti in categorie: Retete de slabire

Spuma-pasta de masline

retete antreuri, retete aperitive, retete gustari, retete low-carb, retete diabetici, retete montignac, retete turcesti, retete pentru petreceri
O pasta-spuma de masline foarte gustoasa, pe care o poti pregati in casa in 10 minute cu ajutorul unui robot de bucatatie sau tocator vertical. Are o consistenta foarte placuta si este mai gusoatasa consumata a doua zi.
Este grozava pusa pe felii de castraveti sau ardei kapia ca gustare sau ca antre pentru petreceri  pe paine prajita.
Are un continut de doar 9 carbohidrati la 100 grame si de aceea este potrivita si pentru diabetici, si pentru cei care in dieta montignac sau alta dieta low-carb.
Spuma-pasta de masline facuta in casa este o reteta turceasca si spre deosebire de pasta de masline din comert nu contine nici un fel de aditivi, nici prea multa sare si nici amidon sau zaharuri modificate.

Spuma-pasta de masline: Ingrediente
250 de grame de masline fara samburi, putin sarate
50 grame de unt moale, la temperatura camerei
2 catei de usturoi pisati bine
1 ceapa mici, taiate julien, fin (cca 70 grame)
Optional
- 1/2 linguriță de rozmarin sau oregano proaspat, tocat marunt (de care va place mai mult)
- 1/2 lingura cimbru uscat
- piper negru proaspat macinat dupa gust

Spuma-pasta de masline: Cum se face
Se curata si piseaza usturoiul. Se curata si se taie ceapa. Se introduc toate ingredientele in robotul de bucatarie (mai putin untul) si se paseaza pana ajung cremoase. La sfarsit se adauga untul si se mai paseaza o tura, pentru incorporare perfecta si afanare.
Se pastreza la frigider. Este mult mai gustoasa a doua zi, cand asprimea cepei si a usturoiului trec si raman doar aromele.

 

Sursa: Spuma-pasta de masline