Sunteti in categorie: Gastronomie

Reteta de aluat fraged de post

Reteta de aluat fraged de post, cum se face aluatul fraged de post, aluat de post facut in casa, retete de aluat, retete de post, retete foi fragede de post
Pe timp de post (sau daca ai un regim de viata vegetarian sau vegan) poti folosi aceasta reteta de aluat fraged de post atat pentru placinte, cat si pentru prajituri cu foi sau chiar cornulete. Iar daca nu e post, il poti folosi pentru placine cu carne sau branza. Aluatul fraged de post se face usor si poate fi si congelat pana la 30 de zile.

Aluat fraged de post: Ingrediente
400 grame faina tip 000
250 grame margarina
un praf de sare
1 plic praf de copt
2 linguri otet
4 linguri de apa foarte rece

Aluat fraged de post: Cum se face

Aluatul fragede post se face in felul urmator. Luati un castron si in el cerne faina. Adauga praful de copt si sarea si amesteca. Ia apoi razatoarea si da pe ea, prin gaurile mari, margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Apoi amesteci, drecand cu degenetele usurel margarina cu faina. Cand totul devine un aluat sfaramicios, pune apa foarte rece amestecata intr-un pahar cu otetul. Apoi va trebui sa framanti totul foarte bine.
Dupa ce aluatul este perfect omogenizat pune-l intr-o punga si da-l la frigider cel putin 3 ore. Il poti lasa linistita si peste noapte.
Dupa minim cateva ore in frigider se intinde in foi si se foloseste dupa preferinta.
Spor la gatit!

 

Sursa: Reteta de aluat fraged de post