Sunteti in categorie: Animale de companie

Cum sa reduci nesansele de a-ti pierde catelul

cum sa iti tii catelul in siguranta
Daca ai un catel, stii ce inseamna doar gadul ca l-ai putea pierde. Mii de anunturi impanzesc facebook-ul, siteurile de specialitate, stalpii, geamurile magazinelor. Toate sunt puse de stapani care si-au pierdut catelul si care sunt disperati sa il gaseasca. Pentru ca il iubesc si il considera un membru al familiei. Stapanii care si-au pierdut blanosii ofera recompense substantiale pentru a-si aduce acasa cateii. Unii sunt norocosi si ii gasesc, slabi, speriati, murdari, bolnavi sau accidentati. Altii insa nu sunt atat de norocosi si nu isi mai gasesc niciodata prietenii sau ii gasesc loviti de vreo masina. Este trist, nu? Dar toate aceste riscuri pot fi diminuate daca faci o alegere inteleapta si ii cumperi un dispozitiv de urmarire prin GPS, o vesta reflectorizanta sau macar o zgarda cu led.

Cateii sunt animale curioase. O pisica, un zgomot, o pasare sau un alt caine care trece poate constitui un punct de atractie irezistibil. Si in acea secunda prietenul tau nu mai vede nimic altceva decat tinta. Si o ia la goana!
Alti catei sunt teribil de speriati de zgomotote si daca incepe o furtuna, daca tuna sau fulgera, intra intr-o stare de anxietate teribila. Se panicheaza si cauta sa scape de zgomotele insuportabile pe care nu le mai pot indura. Si atunci, fug! Fug mancand pamantul, unde vad cu ochii.

Un alt animal, o poarta deschisa, vremea rea sau chiar un om rau poti fi tot atatea motive care il pot face pe cainele tau sa se piarda de tine. Pleaca singur sau este furat, tu tot ramai fara blanosul tau drag.

De aceea, ca sa scapi de aceasta grija, mai ales daca stii ca ai un catel curios, bland sau foarte speriat de zgomote, ar fi bine sa ii montezi un dispozitiv de urmarire prin GPS, o vesta reflactorizanta daca iesi cu el afara pe timp de noapte - sau macar o zgarda cu led.

Dispozitivele de urmarire prin GPS pentru caini

Dispozitivele de urmarire prin GPS pentru caini sunt dispozitive de mici dimensiuni care iti permit sa ii verifici locatia catelului tau folosindu-te de una dintre aplicatiile pentru smartphone-uri disponibile atat pentru Android, cat si pentru iPhone. Daca prietenul tau curios isi paraseste perimetrul pe care tu l-ai definit ca sigur, primesti imediat o alerta pe telefon! Ba, mai mult, ii poti vedea locatia pe harta, in cazul in care s-a pierdut sau a fost furat.

Vestele reflectorizante
Vestele reflectorizante sunt absolut necesare daca obisnuiesti sa iesi cu catelul in parc sau pe strada seara ori noaptea tarziu. Nu doar ca il protejeaza de vremea mai racoroasa, ci si il fac vizibil, in asa fel incat sa nu il pierzi din ochi. Mai mult, vestele reflectorizante pentru caini sunt foarte utile pentru ca sunt vizibile si catelul poate fi evitat de o masina, in caz ca fuge pe carosabil.

Zgarzile cu led pentru caini
Zgarzile cu led pentru caini sunt de asemeni foarte utile pe timp de seara sau noaptea. Obisnuiesti sa il scoti in parc si sa il lasi liber pe intuneric, pentru ca e mai putina lume? Atunci in mod sigur catelul tau are nevoie de o zgarda cu led, a carui lumina intermitenta iti va semnaliza vizual pozitia catelului, in cazul in care o face pe surdul si nu vine imediat cand il chemi pentru ca are o treaba importanta, cum ar fi mirositul ierbii sau al unui copac pe care un alt catel a pus un "anunt".

Cu doar doua dintre aceste produse pe care le poti cumpara oricand de pe DogMag.ro reduci drastic nesansa de a-ti pierde catelul. Ca posesor de doua cateluse absolut minunate, eu zic ca merita!

 

Sursa: Cum sa reduci nesansele de a-ti pierde catelul