Sunteti in categorie: Produse

7 motive pentru care iubesc cafeaua

7 motive pentru care iubesc cafeaua
Dragostea mea pentru cafea este legata de primele amintiri ale copilariei, cand imi trageam scaunelul si ma asezam picior peste picior, asteptand sa fiu servita si eu cu o cafea intr-o mica cescuta rosie, de papusi. Mama imi punea o picatura si apoi completa cu apa. Primeam cafeaua foarte satisfacuta si stateam cuminte sa imi beau “cafeaua” lungita cu apa, ascultand povesti, langa mama si bunica mea.
Diminetile de Duminica mai ales aveau ca principal ritual facutul si bautul cafelei. Mirosul ei imbietor ma trezea mai repede decat orice mangaiere a mamei ori a bunicii.
Dragostea mea pentru cafea a crescut de-a lungul anilor, dar s-a accentuat si mai mult cand am crescut. Stiu ca poate parea un lucru nebunesc ca cineva sa spuna ca iubeste o bautura. Dar, repet, cafeaua este mai mult decat atat pentru mine. Este modul in care, daca iau o inghititura si inchid ochii, redevin copil.  
Asadar, toarna-ti o ceasca de cafea si afla cateva dintre motivele pentru care cafeaua reprezinta ceva cu totul special pentru mine.

7 motive pentru care iubesc cafeaua
1. Aroma inconfundabila
Nu exista nici un alt miros care sa imi faca inceputul unei zile mai frumoase decat mirosul de cafea  proaspata, mai ales in diminetile zilelor de sfarsit de saptamana. Exista ceva atat de revigorant in mirosul de cafea, un ceva care ma face sa ma simt gata sa ma confrunt cu noua zi care incepe sau sa ma simt evigorata dupa pranz. De fapt iubesc aroma de cafea atat de mult, incat chiar am lumanari cu aroma de cafea. Acestea sunt alte amanunte, pentru ca nimic nu este comparabil cu mirosului unei cani proaspat facute de cafea. Iar de cand au aparut pe piata atatea modele de espressoare si atatea tipuri de cafea in capsule, orice ceasca de cafea devine o experienta unica.

2. Gustul care mangaie papilele
Intotdeauna am iubit gustul cafelei - nu a fost niciodata ceva cu care trebuia sa ma obisnuiesc. Apreciez gustul de cafea neagra la fel de mult ca o ceasca de cafea cu frisca si scortisoara. Sau cu cateva picaturi de ciocolata neagra. Nu pot sa va spun cat de entuziasmata am fost atunci cand am inceput sa pot gusta si face diferenta dintre diferitele tipuri si branduri datorita capsulelor de cafea. Din simplul motiv ca apreciezi cafeaua pentru mai mult decat cafeina pe care o contine, in momentul in care poti experimenta mai multe gusturi si mai multe arome diferite.

3. Cafeaua imi face pofta de viata

Acum sa nu ma intelegi gresit- imi place cafeaua si pentru cofeina pe care o ofera! Intr-o zi grea, cafeaua este intr-adevar singurul lucru care ma poate face sa simt ca am destula energie ca sa imi pot implini visele si atinge obiectivele. O ceasca de cafea imi da un impuls care ma face sa raman concentrata si energizata. Chiar si variantele decofeinizate de capsule de cafea pentru espressoare imi dau starea psihica necesara pentru a continua treburile intr-o zi grea. Da, chiar imi place la nebunie si cafeaua decof de buna calitate.

4. Cafeaua imi ofera momente de destindere si socializare

Nu este nimic mai placut si mai reconfortant decat conversatiile lungi langa o cana de cafea. Acest obicei este deja mai mult decat un trend in cultura de azi – nu mergem la intalniri, mergem “sa bem o cafea”. Cafeaua si conversatia fac o pereche grozava. Am petrecut atat de multe momente minunate si semnificative cu o multime de oameni diferiti langa o ceasca de cafea. Caldura aromei catifelate doar stabileste starea de acceptare si de intelegere dintre oameni, de aceea cred ca este cea mai potrivita bautura pentru o sueta intre prieteni.

5. Ma ajuta sa ma relaxez, dar si sa ma concentrez

Credeti sau nu, cafeaua ma ajuta si sa ma relaxez, si sa ma concentrez mai bine. Dupa cum am spus mai devreme, de la miros pana la gust, cafeaua ofera o experienta totala. Cafeaua imi mangaie simturile si ma face sa ma simt in largul meu, sa ma pot relaxa si sa ma pot bucura de un moment de liniste in care sa imi fac planuri, sa ma gandesc la tot felul de lucruri si sa rezolv probleme.

6. Caracterul sau cultural

Daca esti un fan al cafelei, ca si mine, atunci sunt sigura ca apreciezi tipurile diferite de cafea si in functie de originile ei. Ca vine din Etiopia, din Brazilia, din Columbia si asa mai departe, cafeaua este plina de caracter si calitati unice. A fost o adevarata provocare si incantare pentru mine sa citesc despre Paduri Cafea de la Kafferoma.ro -  Paduri de cafea este un standard international de preparare intr-un anumit fel a cafelei. Suna intersant, nu? Pentru ca, in final, cafeaua este intr-adevar o forma de arta. O mare placere si un mic rasfat.

 

Sursa: 7 motive pentru care iubesc cafeaua