Sunteti in categorie: Cariera

Trei motive pentru care trebuie sa devii electrician

Trei motive pentru care trebuie sa devii electrician, curs electrician, cat castiga un electrician, venituri electrician, ce salariu are un electrician
In 2014, potrivit Capital.ro, pe locul doi in topul salariilor castigate in Romania se afla un muncitor din domeniul lucrarilor de instalatii electrice, care incasase 143.000 de euro pe luna. Chiar daca piata muncii s-a schimbat in ultimii doi ani, iar cazul mediatizat de presa din Romania ar putea fi unul izolat, un lucru este sigur: in tara si in strainatate este la mare cautare job-ul de electrician.

Te-ai intrebat vreodata cum era viata fara electricitate? Tocmai pentru ca electricitatea este extrem de importanta pentru viata noastra de zi cu zi, ganditi-va ce ne-am face fara electricieni, care reusesc sa aiba grija de confortul nostru. Daca te-ai gandit sa devii chiar tu electrician, dar esti inca in dubii, ne-am gandit sa va oferim cateva motive pentru care credem ca ar trebui sa incepi un curs electrician cat mai curand.

Venituri consistente
In Romania, salariile electricienilor sunt in continua crestere. In plus orice electrician este capabil sa isi suplimenteze veniturile lucrand si pe cont propriu.  
Anul trecut, pe EJobs, cel mai mare portal de recrutare online din Romania, o companie din Germania oferea pentru postul de electrician (constructii, de santier, industrial) un salariu lunar net de 1.700 de euro plus cazare. Specialistii vorbesc despre o crestere a cererii pe piata romaneasca pentru electricieni si implicit o majorare a salariilor acestora ca urmare a disparitiei scolilor profesionale. De asemenea, o mare parte dintre electricienii calificati cu experienta au ales sa lucreze in strainatate, ceea ce a dus la un deficit pe piata fortei de munca din tara.

Provocarea unei meserii interesante
A lucra cu electricitatea poate fi dificil, trebuie sa aveti abilitati si sa fiti precaut, sa poti gandi rapid pentru a gasi solutii, asigurandu-va ca munca dvs. respecta normele legale. Intr-o zi poate ai de realizat o instalatie electrica standard, in timp ce in alta zi probabil ca va trebui sa descoperi si sa remediezi anumite erori. Aceasta provocare si varietate va vor mentine „in priza” si va veti asigura ca nicio zi nu seamana cu alta.

O cariera si abilitati valabile toata viata
Odata ce ati capatat experienta, aceasta meserie o vei stapani pana la sfarsitul vietii tale. Acest gen de abilitate ii vor face pe prietenii si apropiatii tai sa iti ceara ajutorul si sfatul. Chiar si dupa ce va ajunge la varsta pensionarii, un electrician va fi capabil sa lucreze si implicit sa castige un ban in plus.

 

Sursa: Trei motive pentru care trebuie sa devii electrician