Sunteti in categorie: Psihologie

Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare

lucruri de facut inainte de culcare, ce sa faci pentru un somn odihitor, cum sa te pregatesti pentru a doua zi, cum sa te deconectezi, cum sa te pregatesti pentru somn
Stim cu totii beneficiile pe care le avem daca ne trezim de dimineata- ajungem departe, dupa cum spune un proverb foarte cunoscut. Este adevarat ca ne creste si productivitatea si avem doar de castigat daca nu apasam butonul de amanare pe ceasul desteptator. Dar exista lucruri pe care le putem face in fiecare seara inainte de a ne culca, care ne duc la maxim propria eficienta pentru a doua zi. Oamenii de succes fac aceste lucruri in fiecare noapte.
Iata ce fac oameni care au succes in fiecare seara, inainte de a merge la culcare, pentru ca a doua zi sa fie in forma maxima si sa isi duca sarcinile la bun sfarsit.

1. Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare- Pregatirea gentii si a hainelor pentru a doua zi
Obtinerea pregatirii mintale pentru a doua zi iti va da un impus cand te vei trezi dimineata. Facand ceva extrem de de simplu cum e sa iti pregatesti geanta pentru serviciu si sa isi alegi hainele, iti permite sa iti faci mental si un plan pentru toate lucrurile pe care trebuie sa le faci in ziua care urmeaza.

2. Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare - Putina miscare inainte de somn
Dimineata articulatiile noastre sunt uneori putin rigide, insa trupurile noastre sunt mult mai destinse la sfarsitul unei zile. Cateva exercitii de stretching suplimentare, eventual in aer liber (si  pe balcon, in curte sau in fata ferestre deschise) este exact exercitiul fizic de care avem nevoie dupa o zi stresanta ca sa ne trezim simtindu-ne mai bine si mai energizati in dimineata urmatoare.

3. Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare - Putina lectura
Fie ca este vorba despre o carte, o revista sau articole de stiri, lectura ne permite sa ne relaxam creierul, sa il incetinim si sa ne linistim la sfarsitul unei zile obositoare. Ia-ti ceva de citit inainte de a inchide lumina ca sa dormi. Lectura are puterea de a te face chiar sa te linistesti mai repede si sa adormi mult mai usor.

4. Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare - Meditatie sau rugaciune. Ori ambele
Sa iti faci timp cateva minute la sfarsitul zilei pentru a medita si a reflecta poate fi un lucru de nepretuit atunci cand esti in cautarea claritatii mintii. Mediteaza timp de cinci sau zece minute fara sa te lasi distrasa de nimic altceva. Acest lucru te va ajuta sa iti pregesiti mintea pentru ziua urmatoare. Rugaciunea are un efect de linistire a mintii pe care doar cei care o practica o cunosc. Apropierea de Dumnezeu iti da o pace care te va face sa adormi repede.

5. Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare - Deconectarea de tehnologie
Delogheaza-te de la facebook, mesaje text si de la orice alta forma de conexiune electronica inainte de a merge la culcare. Sa stii ca esti capabila sa iti faci ceva timp pentru tine - chiar daca este vorba doar cateva minute inainte de culcare - poate fi de multe ori suficient pentru a fi deconectata si mental de la tot ce reprezinta lumea exterioara..

6. Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare - Dus sau baie
Dusurile si baile calde s-au dovedit a fi activitati extrem de calmante - sunt printre cele mai bune metode pentru a-ti calma mintea intr-o zi agitata. Ritualul de curatare in timpul serii functioneaza pentru multi profesionisti si oameni de succes, inclusiv pentru designerul de imbracaminte international Tom Ford. Asa ca incearca sa vezi cat de mult functioneaza si pentru tine.

7. Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare - Paradis personal in dormitor
Dormitorul tau ar trebui sa fie sanctuarul tau. Cand iti aranjezi camera in asa fel incat sa te simti relaxata atunci cand te scufunzi intre cearceafuri, vei sti ca vei avea un somn bun si odihnitor. Gandeste-te, bucura-te si trezeste-te gata sa iei in piept o noua zi.

 

Sursa: Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare