Sunteti in categorie: Casa si Gradina

4 ponturi pentru alegerea pernei potrivite

4 ponturi pentru alegerea pernei potrivite
In medie, noi oamenii petrecem dormind cam o treime din viata. Si atunci, mai este nevoie de argumente pentru cautarea unei perne de buna calitate? Iata cum sa iti alegi perna potrivita, in functie de dorintele si de nevoile tale:

1. Alege tipul de umplutura
Preferintele in ceea ce priveste acest aspect sunt diferite, insa este bine sa stii ca exista trei mari categorii de perne: cele umplute cu pene de gasca care mentin caldura si sunt numai bune pentru noptile reci de iarna. La produsele de calitate, poti chiar sa afli putere de umplere, care este un indicator ce iti spune cat de inalta este perna. Exista perne mai pline, mai robuste si perne mai subtiri si nu la fel de inalte.
Un al doilea tip il reprezinta pernele cu spuma cu memorie, care, la fel ca si saltelele de acest gen, se muleaza dupa forma capului si sunt foarte bune pentru persoanele care au dureri de spate si de gat, deoarece distribuie greutatea uniform. Reversul medaliei este ca de obicei sunt mai scumpe ca alte tipuri de perne.
Exista totusi si optiuni mai “specializate”; perneleu mplute cu coji de hrisca ori cele din latex natural si organic tin deoparte acarienii, ferindu-te de alergii.

2. Decide-te cu privire la dimensiune
Pentru a alege corect dimensiunea pernei, ia in considerare trei factori: cat de mare este este patul, de cate perne ai nevoie si modul in care urmeaza sa le folosesti.
Cu toate acestea, nu inseamna ca nu te poti juca; o perna supradimensionata poate inveseli un pat mic. Daca iti place sa stai rezemat de un morman de perne atunci cand citesti sau cand urmaresti un film, cumpara unele mai mici si aseaza-le in mai multe straturi. Daca, din contra, vrei sa ai mai mult loc in pat si nu vrei sa il aglomerezi, alege una-doua perne maxim.

3. Ia in considerare pozitia ta de somn
Felul in care dormi conteaza atunci cand cauti o perna buna pe care sa te odihnesti. Cei care dorm pe spate sau pe burta s-ar putea sa prefere o perna mai plata, care ajuta la alinierea corecta a gatului cu restul corpului. Daca dormi pe o parte, o perna mai inalta care sa umple golul dintre cap si gat, ar fi o alegere mai potrivita.

4. Alege gradul de fermitate dorit
Selecteaza o perna care sa iti confere gradul de fermitate dorit. Modul in care se simte o perna atunci cand pui capul pe ea este foarte important pentru a resimti un confort sporit. Multe showroom-uri cu produse de acest tip va permit sa le incercati inainte de a le cumpara. Daca alegi sa cumperi perne online, solicita toate informatiile de care ai nevoie direct de la comerciant.

 

Sursa: 4 ponturi pentru alegerea pernei potrivite