Sunteti in categorie: Societate

Confidentialiatea si legalitatea activitatii de modelling

Confidentialiatea si legalitatea activitatii de videochat
Video Modellingul este o alegere pentru foarte multe tinere care inca nu au destula experienta pe piata muncii si care, desi isi doresc un job, vor totusi sa isi finalizeze studiile, frecventand unitatile de invatamant. Contrat rumorilor, sa fii angajat intr-un studio nu este ilegal si nici imoral. Pentru personalele care se ingrijoreaza ca nu cumva aceasta activitate le va afecta viata sociala, este important de clarificat situatia confidentialitatii si a legalitatii in acest domeniu.

Videochatul, un domeniu de activitate aflat in deplina legalitate
Videochatul este complet legal, atat timp cat studiourile in care el se practica detin toate avizele necesare si respecta normele legislative in domeniu. Mai exact, pentru ca activitatea unui model sa nu fie ilegala, acesta trebuie sa se asigure ca studioul respectiv intruneste mai multe conditii, cum ar fi:
  • Incheierea unui contract individual  de munca in care se mentioneaza exact programul de lucru, precum si metoda si modul in care se calculeaza veniturile fotomodelului. Acest contract trebuie sa fie insotit de o fisa a postului care sa specifice sarcinile si atributiile angajatului, precum si responsabilitatile care ii revin angajatorului, ca in orice alt loc de munca.
  • Respectarea legii 196/2003 cu modificarile ulterioare, care reglementeaza activitatea de videochat in Romania si sub incidenta careia trebuie sa se afle orice studio. In textul legii sunt mentionate dispozitii clare cu privire la interzicerea oricaror actiuni cu caracter pornografic. De asemenea, aceeasi lege interzice implicarea persoanelor minore in activitatea de videochat.

Este important de precizat faptul ca orice abuz in serviciu poate fi sesizat la Inspectoratul Teritorial al Muncii, exact ca in orice alt domeniu de activitate.
Confidentialitatea, beneficiul major al modelelor Glamour Studio
Condifentialitatea este un alt aspect care face parte din preocuparile majoritatii modelelor. Teama ca reputatia lor ar putea sa fie afectata de jobul pe care il au le face pe multe dintre ele sa renunte, iar acest lucru vine din faptul ca nu cunosc cateva detalii esentiale.

Studioul Glamour Studio respecta intru totul clauzele de confidentialitate incluse in contract. Modalitatea prin care modelele de aici sunt protejate in aceasta directie este aceea ca activitatea inscrisa in cartea de munca nu tradeaza faptul ca lucreaza intr-un studio.
De asemenea, fetele interactioneaza doar cu cetateni straini, site-urile si comunitatile pe care acestea le folosesc pentru a-si desfasura munca neputand fi accesate si in Romania.
Un alt aspect prin care se pastreaza confidentialitatea este ca modelele au beneficiul de a-si planifica un program flexibil, nefiind nevoite sa lucreze noaptea, pentru a nu lasa loc de interpretari.

 

Sursa: Confidentialiatea si legalitatea activitatii de modelling