Sunteti in categorie: Cultura

15 motive super bune pentru a citi carti de dezvoltare personala (chiar daca nu crezi ca ai nevoie de ele)

carti de dezvoltare personala, la ce sunt bune cartile de dezvoltare personala, de ce sa citim carti de dezvoltare personala, cum ne ajuta cartile de dezoltare personala, de unde cumpar carti de dezvoltare personala, cele mai bune carti de dezvoltare personala, 15 motive super bune pentru a citi carti de dezvoltare personala (chiar daca nu crezi ca ai nevoie de ele)
Unii oameni spun cu mandrie ca nu citesc niciodata carti de dezvoltare personala. Pentru ca ei sunt de parere ca nu au nevoie de altcineva care sa le spuna cum sa isi traiasca viata, deoarece ei stiu deja cum sa o faca. Si ca doar oamenii slabi citesc manuale de dezvoltare personala.

Dar cartile de dezvoltare personala nu sunt insa manuale pentru o viata perfecta si acest fapt nu este inteles, din pacate, de foarte multa lume. Ele doar ne ofera perspective noi asupra propriilor vieti. Multe carti de dezvoltare personala ofera, de fapt, informatii generale. Persoanele cu simt practic simt insa mereu ca ca nimeni nu este mai in masura sa le rezolve problemele decat ei insisi.

Ca de obiceim adevarul este pe undeva pe la mijloc. Da, nimeni altcineva nu este in masura sa ne rezolve problemele. Se spune insa ca cele mai bune decizii sunt acelea pe care le luam in deplina cunostinta de cauza. Cartile de dezvoltare personala ne ofera si alte puncte de vedere de luat in considerare atunci cand suntem intr-o situatie grea. Ne dau posibile solutii – pentru ca asa cum nu exista panacee, nu exista nici carti care sa ne invete cum sa traim, pas cu pas, pentru a fi impliniti si fericiti.
Acest lucru ar fi, bine-nteles, o prostie.

Desigur, fiecare dintre noi trebuie sa faca schimbarile si sa ia masurile necesare pentru a-so imbunatati existenta.

Si exista, de asemenea, si ce va adevar in afirmatia potrivit careia un anumit tip de persoana "slaba" citeste materialele de dezvoltare personala mai mult decat alte tipuri de persoane. Dar este slaba doar daca se rezuma la a citi si nu pune in practica absolut nimic din ceea ce a invatat.

Oamenii care nu sunt inclinati spre auto-examinare nu-si pot da seama niciodata ca ceva nu merge cum trebuie pana in momentul in care “ceva”-ul se strica cu totul. “Zonele” pe care le stim ca ne sunt cele mai vulnerabile sunt cele carora trebuie sa le acordam cea mai mare atentie.

Intr-o anumita masura, trebuie sa acceptam si faptul ca cititul cartilor de dezvoltare nu este de ajuns. La un moment dat, trebuie sa scoate, nasul din carte si sa facem de fapt ceva.
Pentru ca una este sa avem un moment "aha, deci de aia!", dar alta sa transformam acel moment intr-o strategie pe care sa o folosim cu adevarat pentru schimbarea vietilor noastre in mai bine.

Nu putem doar sa stam pe fundurile noastre iluminate brusc. Cartile de dezvoltare persoanala ne pot arata pasii urmatori pentru a crea o viata mai buna, ne ofera idei si strategii posibile pentru luarea de masuri. Bineinteles, “bateriile” nu sunt incluse in acest joc...

Iata 15 motive super bune pentru a citi carti de dezvoltare personala (chiar daca nu crezi ca ai nevoie de ele). Simte-te libera sa completezi lista!

1. Cartile de dezvoltare personala ne ofera bucuria invatarii. Prin lectura lor ne este satisfacuta curiozitatea profunda cu privire la oameni, la sensul vietii, la scopul nostru aici pe Pamant si la care ar putea fi metodele pentru a fi fericiti.

2. Cartile de dezvoltare personala ne invata ce este umilinta. Cu cat citim mai mult, studiem si invatam, cu atat mai mult ne dam seama ca nu avem toate raspunsurile. De fapt, mergand doar pe un singur fir al unei intrebari putem ajunge la dezintegrarea intregii filosofii a vietii. Fapt care, la randul sau, duce la si mai mult studiu si reflectie. Intelegem ca nu avem ultimul cuvant despre nimic.

3. Cartile de dezvoltare personala ne invata ce este acceptarea sinelui prezent. Acesta este unul dintre cele mai eliberatoare momente ale cititului acestui gen de carti. Toata lectura ne face sa ne intelegem si sa ne bucuram de ce suntem si sa ne acceptam asa cum suntem in momentul prezent, dar si cum sa devenim mai buni in viitor.

4. Cartile de dezvoltare personala ne ajuta in rezolvarea conflictelor. Ne invata cum sa le facem fata, in special in relatia de dragoste. Sunt abilitati pe care trebuie sa le stapanim. Aceste abilitati nu sunt naturale pentru majoritatea oamenilor. In fata conflictelor, toti avem tendinta sa ne comportam ca niste copiii care se cearta pentru bomboane.

5. Cartile de dezvoltare personala ne invata prioritizarea.
Dezvoltarea personala ne ajuta sa dam prioritate lucrurilor care sunt cu adevarat cele mai importante in viata. Nu poti sa faci sau sa ai totul - si aceasta cunoastere ne forteaza sa luam decizii exact asupra a ce vrem sa ne concentram timpul si energia. Asa devenim mult mai productivi in zonele care ne intereseaza cu adevarat.

6. Cartile de dezvoltare personala ne arata drumul si cum ar trebui sa arate adevarata fericire. E nevoie de mult timp de studiu si de introspectie pentru a intelege cu adevarat ca fericirea sustinuta nu vine dintr-o multime de bani, o casa mare sau lucruri frumoase. Ea provine din relatii, experiente, altruism, creativitate.

7. Cartile de dezvoltare personala ne invata care sunt lucrurile importante. Fara o cresterea personala si munca cu sinele, este mult mai greu sa ne descoperim pasiunile si lucrurile care sunt semnificative pentru noi.

8. Cartile de dezvoltare personala ne invata calea spre o viata mai usoara. Prin citirea cartilor de dezvoltare personala ajungem sa imbratisam ideea ca simplificarea vietii in toate aspectele o face mult mai usoara, mai putin stresanta si mult mai placuta.

9. Cartile de dezvoltare personala ne invata cum sa ne eiberam de anxietate.
Prin lectura, trairea din acel moment ne elibereaza de nelinistile legate de viitor. Faptul ca stim ca putem gasi solutii diminueaza stresul si ne ajuta chiar sa fim mai sanatosi.

10. Cartile de dezvoltare personala ne invata cum sa avem apreciere pentru oameni. Intelegem intr-un final ca nu putem controla sau schimba alte persoane. Deci, putem alege sa continuam sa luptam impotriva "defectelor" lor sau sa le acceptam si sa ii apreciem pentru cine sunt. A doua solutie este cu mult mai productiva.

11. Cartile de dezvoltare personala ne schimba perceptia asupra lucrurilor. Modul in care percepem lucrurile defineste realitatea pentru noi. Daca ne modificam perceptiile, si situatia se schimba si putem gasi solutii pentru probleme care par de nerezolvat.

12. Cartile de dezvoltare personala ne dau un impuls creativ. Invatam ca nu trebuie sa asteptam ca viata sa vina la sine. Putem crea ceea ce ne dorim mai degraba decat sa reactionam la evenimente. Si daca nu putem crea dintr-un anumit motiv, putem fi creativi in reactiile voastre.

13. Cartile de dezvoltare personala ne invata ce este libertatea de a lupta. Descoperim ca lupta impotriva oricarui lucru nu este productiva. Cand ne trezim luptand pentru nimicuri, stim ca trebuie sa ne oprim si sa gasim o cale mai buna.

14. Cartile de dezvoltare personala ne invata arta reala a atractiei.
Pentru ca "legea atractiei" nu functioneaza intotdeauna. Dar "legea actiunii" functioneaza mult mai bine. De fapt, cand actionam, devenim mai atractivi.

15. Cartile de dezvoltare personala ne furnizeaza un sistem de suport constant.
Stivele de carti grozave, liste uimitoare, toate la indemana ori de cate ori avem nevoie de inspiratie, sprijin emotional, indrumare si intelepciune. Accesul la materiale de dezvoltare personala este usor, le putem cumpara dintr-o librarie online si e ca si cum am avea un consiliu stabil si intelept la indemana oricand.

 

Sursa: 15 motive super bune pentru a citi carti de dezvoltare personala (chiar daca nu crezi ca ai nevoie de ele)