Sunteti in categorie: Animale de companie

Cum reducem naparlirea excesiva la caini prin dieta

Cum reducem naparlirea excesiva la caini prin dieta, naparlire excesiva, cum sa reduci naparlirea cainelui, catel care naparleste, cum sa mentii catelul sanatos, cum sa ai un catel care naparleste putin, cu ce hranim catelul ca sa nu naparleasca
Aproape toti cainii naparlesc ocazional haina.Anumite rase de caini, cum ar fi ciobanestii germani, naparlesc pe tot parcursul anului, dar alte rase cum ar fi pudelii (caniche), naparlesc mult mai putin, aproape deloc, pentru ca blana lor necesita tundere. Vremea si anotimpurile joaca un rol important atunci cand vine vorba de cat de mult naparleste un catel, dar sanatatea generala a unui caine este unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza cat de mult ii cade parul. Un caine care naparleste mai mult decat cantitatea obisnuita pentru rasa lui poate avea probleme de sanatate nediagnosticate. Naparlirea nu se poate opri complet, dar pastrand-l pe catelul tau sanatos si bine ingrijit, poti reduce semnificativ naparlirea, cantitatea se par pierduta fiind mult mai mica.

1. Reducerea naparlirii prin hrana pentru caini de foarte buna calitate

In primul rand asigura-i cainelui o dieta de inalta calitate. Una dintre cele mai bune metode de a reduce naparlirea excesiva la caini este sa incepi cu o dieta sanatoasa. Mancarea ieftina pentru caini este facuta in cea mai mare parte din materiale „de umplutura” (cum ar fi porumbul, graul si soia) pe care cainii au dificultati sa o digere. Cauta in schimb pentru un mancare de caini care are carnea ca ingredient principal. Hrana de calitate pentru caini costa un pic mai mult, dar este recomandata si mult mai buna pentru prietenul tau din mai multe motive.

Elementele nutritive din marcile de hrana pentru caini bogate in carne sunt mai usor digerate si absorbite, astfel incat acestea sa intretina mai bine sanatatea cateilor si sa ajute la controlul naparlirii si a pielii uscate. Retine ca o alimentatie mai buna poate ajuta la reducerea naparlirii, dar nu poate elimina complet naparlirea.

Cainii cu alergii sau sensibilitati la alimentatie sunt predispusi in special la naparlirea legata de regim alimentar. Este posibil sa trebuiasca sa incerci cateva tipuri de hrana diferite inainte de a gasi unul potrivit pentru catelul tau. Consulta-ti medicul veterinar pentru sfaturi si recomandari.

Nu exagerati cu suplimentele de vitamine pentru catei decat daca sunt recomandate de catre medicul veterinar. Hipervitaminoza sau otravirea cu vitamine din cauza consumului excesiv este la fel de periculoasa si pentru catei cum este si pentru oameni. Hipervitaminoza poate duce la probleme serioase de sanatate pentru catel.

2. Suplimentele cu omega 3 reduc naparlirea

Adauga ulei de somon salbatic, ulei de masline sau ulei de seminte de in la mancarea cainelui. Uleiul de somon salbatec se administreaza in cantitate de 3 ml pentru 5kg corp.
Celelalte: o lingurita (5 ml) pe 10 kg (4,5 kg) de greutate corporala. Aceste uleiuri, in special uleiul de somon salbatic, contin acizi grasi omega-3 care ajuta calmarea pielii inflamate, diminuarea matretii si imbunatatirea texturii globale a blanitei prietenului tau.Suplimente alimentare cu omega-3 in forma de capsule sau sub forma de pulbere sunt disponibile pentru catei.

De asemenea, poti creste aportul de acizi grasi omega-3 al catelului, hranindu-l cu somon, ton sau alte pesti bogati in acesti acizi grasi. Pielea de pe peste este, de asemenea, buna, dar nu da niciodata oase de peste catelului, deoarece acestea pot sa il faca sa se incece si exista pericol de sufocare.

3. Legumele si fructele reduc naparlirea

Da-i catelui ocazional gustari "de mancare de oameni". Feliile de mar (fara seminte, care contin urme de cianura care se pot acumula in sistemul cainelui), pepenele rosu si castravete, morcovii precum si carnea slaba fiarta (fara oase) sunt alimente bogate in umiditate care ajuta cainele sa ramana hidratat. Acestea contin, de asemenea, substante nutritive sanatoase care ajuta blana cainelui sa ramana neteda si stralucitoare si ajuta la reducerea naparlirii. Aminteste-ti ca, totusi, doar 5-10% din cantitatea zilnica de hrana a cainelui dvs. ar trebui sa fie „tratatii” de orice fel - restul ar trebui sa fie hrana pentru caini de cea mai buna calitate.

Multe alimente de cosnum uman sunt acceptabile, chiar sanatoase pentru caini. Cu toate acestea, exista unele lucruri pe care nu ar trebui sa le dati niciodata catelului. Printre acestea se numara avocado, ciocolata, struguri, produse lactate, ceapa si - surprinzator, poate - carne cruda.

Permite-i catelului accesul la apa curata si proaspata. Deshidratarea duce la pielea uscata, care poate provoca naparlire excesiva si chiar si boli extrem de grave. Asigura-te ca blanosul are intotdeauna acces la cat mai multa apa curata si proaspata pe cat vrea sa bea.

Poti, de asemenea, sa maresti aportul de apa pentru catel prin incorporarea alimentelor umede in dieta sa. Hrana umeda pentru caini contine pana la 78% umiditate (comparativ cu 10% din hrana uscata) si poate fi o modalitate buna de a te asigura ca prietenul tau cu patru labute ramane hidratat.

 

Sursa: Cum reducem naparlirea excesiva la caini prin dieta