Sunteti in categorie: Psihologie

O lista de 20 de sfaturi de la dr. Mikhail Litvak

O lista de 20 de sfaturi de la dr. Mikhail Litvak,20 de sfaturi de la dr. Mikhail Litvak, doctor Mikhail Litvak, psihologie, cum sa traim frumos, cum sa atinge fericirea, cum sa fim fericiti
Mikhail Litvak este unul dintre cei mai mari psihologi si psihoterapeuti de talie mondiala.
Dr. Litvak este autorul a peste 30 de carti despre psihologia practica si populara, care au fost traduse in zeci de limbi.
Una dintre marile sale realizari este un concept de rezolvare a conflictelor in relatiile umane, care se numeste "Aikido psihologic". (descris in cartea cu acelasi titlu).

Potrivit dr. Mikhail Litvak, este important sa invatati si sa intelegeti mediul  social incojurator si pe dumneavoastra.
Urmatoarea lista de sfaturi de la Mikhail Litvak va poate ajuta sa rezolvati multe situatii din viata reala.
Este bine sa aveti aceasta lista undeva la indemana, intr-un loc vizibil, pentru a vi le reaminti.

O lista de 20 de sfaturi de la dr. Mikhail Litvak
1. Cand un om nu poate spune nimic bun despre el insusi (desi ar vrea sa spuna ceva), el va incepe sa vorbeasca urat despre ceilalti.

2. I-te la tranta cu stiinta in loc de gatul unei persoane dragi, daca tot ai intentii belicoase.

3. Depresia a fost data omului pentru a putea sa se gandeasca mai mult la el insusi.

4. Nimeni nu respinge pe nimeni. Oamenii merg doar inainte. Cel care a ramas in urma se considera respins.

5. Daca tu crezi ca esti o persoana buna, de ce ai nevoie de altcineva pentru a gandi la fel si a-ti confirma la asta?

6. Fa ce vrei si nu cere permisiunea. Oricum nu o vei primi niciodata.

7. Semnele maturitatii spirituale sunt abilitatea de a iubi si capacitatea de a trata singuratatea. Facem cele mai bune lucruri cand suntem singuri.

8. O persoana imatura stie adesea ce are de facut, dar nu o poate face. O persoana matura nu numai ca stie ce are de facut, ci chiar o face. Prin urmare, o persoana imatura critica si o persoana matura doar face lucruri.

9. Nu cunosc calea catre succes. Dar cunosc drumul spre nereusita - este dorinta de a fi placut de toata lumea.

10. Nu exista logica masculina sau feminina. Exista numai capacitatea sau incapacitatea de a gandi in mod corect.

11. Vrei doar sa stii cine e cel mai mare dusman al tau? Priveste-te in oglinda. Invinge-ti sinele si ceilalti dusmani vor fugi.

12. Dobandeste succesul si toate insultele vor disparea.

13. Este frumos sa vorbim cu prietenii. Este util sa vorbim cu dusmanii.

14. Exista un singur motiv pentru a parasi locul de munca sau a incheia o relatie - incapacitatea de a realiza o crestere personala in circumstantele date.

15. Ar trebui sa impartasim bucuriile doar cu prietenii si dusmanii. Prietenii vor fi fericiti iar dusmanii  vor fi suparati.

16. Nu alerga dupa fericire si vei gasi un loc fericit. Pot sa iti spun locul in care este fericirea - este in tine. Drumul spre fericire este dezvoltarea maxima a tuturor abilitatilor tale.

17. Fericirea este produsul unei vieti bine organizate.

18. Daca vrei sa dovedesti ceva cuiva, existi doar pentru acea persoana. Daca existi pentru tine, atunci nu trebuie sa dovedesti nimanui nimic.

19. Imaginatia - vocea tuturor abilitatilor noastre. Prin urmare, nu visez sa cant opera. Nu am vocea pentru asta. Si daca visez asta, trebuie sa imi lucrez abilitatile. Apoi, as face orice pentru a deveni parte a operei. Ar trebui sa te gandesti doar la a transforma in realitate visele tale. Nu te grabiti - atunci cand visele devin realitate foarte repede. Este bine sa spui ”incerc doar sa-mi fac visele realitate”

20. Este mai bine sa comunici cu o carte buna decat cu un om gol.

 

Sursa: O lista de 20 de sfaturi de la dr. Mikhail Litvak