Sunteti in categorie: Moda

4 sfaturi de tinut minte pentru a prelungi viata incaltamintei tale

4 sfaturi de tinut minte pentru a prelungi viata incaltamintei tale
Fiecare tip de încălțăminte, de la o pereche de teniși sport până la o pereche de pantofi eleganți, are nevoie de o atenție specială. Și, dacă te vei îngriji de încălțămintea ta în mod corespunzător este foarte probabil să te poți bucura de ea pentru o perioadă lungă de timp din viața ta.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poate face o persoană atunci când vine vorba de îngrijirea unei perechi de încălțăminte este neglijarea acesteia imediat după achiziționare. Însă, dacă de la început vei investi puțin timp și efort în materialul din care este realizată încălțămintea, aceasta va face față mult mai ușor la provocările pe care le are de înfruntat atunci când este utilizată.

Întreține pielea în mod periodic
Este recomandat lustruiesti suprafața pantofilor tăi imediat după ce îi scoți din cutie. Repetă acest proces de fiecare dată când îi încalți, sau cel puțin înainte de a te aventura afară pe condiții meteorologice mai puțin favorabile.

Spală de mână pânză
Cel mai bun mod în care să-ți speli tenișii de pânză este să o faci de mână, cu apă și șampon pentru țesături. Evită spălarea acestora în mașina de spălat. Chiar și în cazul unui program de spălare potrivit pentru încălțăminte, poți afecta calitatea tălpii acestora și a cusăturii/lipiturii dintre talpă și material.

Protejează și periază pielea întoarsă
Dacă vei investi în achiziționarea unei perechi de încălțăminte din piele întoarsă, tratează suprafața acesteia cu un spray special care să ofere protecție de factori dăunători precum apa, sarea sau noroiul. Este recomandat să testezi spray-ul în prealabil, pentru că acesta ar putea modifica nuanța pantofilor tăi. De asemenea, este indicat ca periodic să periezi suprafața pantofilor din piele întoarsă.

Evită expunerea la apă
Este de preferat să nu porți o pereche de pantofi dacă ești nevoit să mergi prin ploaie. Dacă însă ești surprins de condiții meteorologice nefavorabile, îți poți salva perechea de pantofi dacă o vei pune la uscat cât mai repede posibil atunci când ajungi acasă. Îndeasă hârtie de ziar în interiorul acestora pentru a absorbi umezeala, și pune-i într-o încăpere bine ventilată. Orice vei face, nu îi usca cu ajutorul unui uscător de păr și nici nu-i pune lângă un calorifer. Expunerea la căldură va afecta calitatea pielii, care va căpăta crăpături și va deveni fragilă.

 

Sursa: 4 sfaturi de tinut minte pentru a prelungi viata incaltamintei tale