Sunteti in categorie: Sanatate

5 moduri prin care sa-ti protejezi genunchii la orice varsta

dureri de genunchi, de ce ne dor genunchii, cum sa scapi de durerile de genunchi, cum sa ai genunchi sanatosi, sanatate, dureri de articulatii, menisc, orteze pentru genunchi, orteza de protectie a genunchiului
Genunchiul este una dintre cele mai solicitate părți ale corpului atunci când o persoană se deplasează în mers. De aceea, problemele la genunchi sunt printre cele mai des întâlnite motive pentru care oamenii vizitează un medic ortoped. Poate părea ceva evident, însă dacă vrei să ai parte de genunchi sănătoși pentru toată viața, este recomandat să ai grijă de ei constant, chiar dacă ești tânăr.

Genunchiul este cea mai puternică și mai mare încheietură din corpul uman, fiind o structură cu un rol important în susținerea membrelor întregului corp. Din nefericire, odată cu înaintarea în vârstă, problemele cu genunchii devin tot mai des întâlnite. Printre potențialele simptome experimentate putem aminti: dureri, rigiditate și umflături, acestea fiind cauzate în general de două motive.

Primul motiv este îmbătrânirea, iar al doilea motiv este reprezentat de accidentările cauzate de un stil de viață activ sau de practicarea unui sport care suprasolicită articulațiile genunchilor. Și obezitatea a devenit recent un risc major pentru sănătatea genunchilor. Acum, știind care sunt cauzele principale care duc la probleme la nivelul genunchilor, ce putem face pentru a preveni aceste probleme?
Mai jos am expus 5 moduri prin care să-ți protejezi genunchii, indiferent de vârsta pe care o ai.

Acordă atenție simptomelor
Fii atent la schimbările care apar la nivelul genunchilor tăi o dată cu înaintarea în vârstă. Simptomele datorate de înaintarea în vârstă se pot manifesta prin dureri, dar și prin umflături. Odată cu vârsta și diminuarea calității cartilagiilor, corpul răspunde natural la acestea, încercând să soluționeze singur problemele, astfel putând apărea lichidul la nivelul genunchiului, o modalitate prin care corpul încearcă să absoarbă șocul cauzat de mers și totodată să lubrifieze articulațiile.

Orteze pentru genunchi
Persoanele care au suferit accidentări la nivelul genunchiului de-a lungul vieții sunt mult mai expuse la viitoare dureri atunci când desfășoară diferite tupuri de efort fizic. De aceea, aceste persoane recurg de multe ori la utilizarea unor orteze pentru genunchi, care au rolul de a prelua din presiunea și tensiunea care în mod normal ar trebui susținută de către genunchi.

Menține o greutate sănătoasă

Fiecare kilogram de greutate în plus va pune o presiune de aproximativ 4 kilograme asupra genunchilor tăi. Scăparea de kilogramele în plus te poate ajuta să diminuezi durerea de genunchi, și chiar să scapi de ea complet.

Adoptă un stil de viață activ
Un stil de viață activ și efectuarea unor exerciții cu impact redus în rutina ta va facilita sănătatea genunchilor tăi. Însă, asigură-te că înainte fiecărei sesiuni de antrenamente acorzi timpul necesar unei încălziri riguroase a fiecărei părți din corpul tău.

Nu exagera
Asigură-te că nu ignori durerea din genunchi. Dacă practici un anumit sport, consideră consultarea unui specialist care să te învețe care sunt tehnicile și pozițiile corecte pentru a evita accidentările.

 

Sursa: 5 moduri prin care sa-ti protejezi genunchii la orice varsta