Sunteti in categorie: Sarcina

3 lucruri de tinut minte atunci cand alegi hainele de gravida

haine pentru gravide, haine pentru gravidie, hainte gravida, garderoba gravidei, haine pentru femei insarcinate, haine de gravide, haine pentru femei insarcinate, cum sa alegi haine pentru gravideHainele pentru gravide au format în ultimii ani o ramură proprie a industriei fashion. Însă, nu trebuie să uităm că mai presus de toate aspectele care țin de atractivitate și aliniere la cele mai în vogă tendințe în materie de modă, hainele pentru viitoarele mămici trebuie în primul rând să fie confortabile.

Achiziționarea și purtarea hainelor potrivite pe durata sarcinii reprezintă un aspect important al perioadei prenatale și trebuie tratat cu seriozitate de fiecare cuplu, având în vedere că ceea ce porți va avea un impact chiar și asupra sănătății tale. Luând în considerare aceste realități, mai jos ți-am expus 3 aspecte în funcție de care trebuie alese hainele pentru o femeie care urmează să devină mămică.

Confort
În prima perioadă a sarcinii tale te vei confrunta cu stări de greață. Pe alocuri vei avea de înfruntat și indigestii. În acest caz, este mai bine să eviți pantalonii strâmți sau rochiile care sunt strâmte în jurul taliei.
Multe femei susțin că au perioade în care le este foarte cald pe durata sarcinii. Hormonii sunt foarte activi în această perioadă. Astfel că vei transpira și te vei simți epuizată de căldură. O îmbrăcăminte prea strâmtă sau confecționată dintr-un material care te face să îți fie cald nu va face decât să agraveze situația.

Adaptabilitate
Eventual, după câteva luni de sarcină, vei începe să iei în greutate. Pentru ca trupul tău să se acomodeze cât mai bine în această perioadă în care suferă transformări, vei avea nevoie de niște haine de gravide confortabile, care să se poată adapta la diferitele dimensiuni pe care le vei avea pe durata sarcinii.
Având în vedere acest aspect al adaptabilității hainelor în perioada de sarcină, este recomandat să te orientezi spre a purta rochii, acestea presupunând mult mai puține cerințe atunci când vine vorba de dimensiuni, comparativ cu, de exemplu, o pereche de blugi.

Liniște mentală
Unul dintre motivele pentru care te poți simți mai puțin frumoasă pe durata sarcinii este faptul că hainele par din ce în ce mai strâmte pe tine. Dacă te vei forța să porți hainele pe care le utilizai în mod normal, va fi probabil inconfortabil, ceea ce te va face să te simți nesigură.
Vei avea o sumedenie de motive pentru care să te simți nesigură și stânjenită pe durata sarcinii. Astfel că poți încerca să eviți neplăceri măcar atunci când vine vorba de vestimentația pe care o porți, și să profiți de aceasta pentru a-ți întări încrederea de sine.

 

Sursa: 3 lucruri de tinut minte atunci cand alegi hainele de gravida