Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Trucuri simple care te vor ajuta sa adaugi mai mult stil dormitorului tau

trucuri_simple_care_te_vor_ajuta_sa_adaugi_mai_mult_stil_dormitorului_tau_400_01
Dormitorul este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o casa si ar fi bine sa acorzi o atentie sporita amenajarii sale, daca iti doresti sa ai parte de un spatiu perfect in care sa iti reface energia si sa te relaxezi.
Unii specialisti in amenajari interioare sunt de parere ca un dormitor decorat corespunzator poate sa transforme radical aspectul unei locuinte. Afla in continuare cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti pui in valoare dormitorul si, de asemenea, vor aduce mai mult stil in casa ta.

Adauga nuante neutre
Alege sa-ti vopsesti peretii dormitorului in tonuri neutre, in locul clasicului alb sau culorilor tipatoare. Incearca sa combini unele nuante de albastru si gri, pentru un o combinatie odihnitoare, potrivita pentru nopti linistite. Totodata, cauta sa asortezi culorile de pe pereti cu nuantele folosite pe pat. De exemplu, daca peretii sunt vopsiti intr-o tenta de albastru marin, alege o tablie de pat eleganta, cu o nuanta similara. Pentru pat, mergi pe o lenjerie intr-o singura nuanta, mai deschisa decat cea de pe peretii dormitorului. Echilibreaza culoarea lenjeriei de pat cu o cuvertura de pat din bumbac si patru perne in tonuri usor mai inchise.

Clasicul ajuta noul
In cazul in care ti-ai decorat de curand dormitorul, iar incaperea este plina cu obiecte de mobilier moderne, poate nu ar strica sa aduci si un element clasic. Un asemenea element ar putea fi o comoda din lemn masiv, cu 4-5 sertare. Poti amplasa respectiva comoda intr-o zona mai goala din camera, astfel incat sa profiti la maximum de spatiul disponibil.

Covorul potrivit pune totul in valoare

Pune-ti in valoare mobila, podeaua si peretii dormitorului cu ajutorul unui covor. Cele mai intalnite tipuri de covoare sunt cele dreptunghiulare, deoarece se potrivesc foarte bine aproape in orice spatiu si, in plus, nu ridica nicio problema de amenajare. Inainte sa cumperi un covor, analizeaza foarte bine proportiile din dormitorul tau. Daca dormitorul este foarte mare, iar obiectele de mobilier sunt asemanatoare, alege un covor generos ca dimensiune. Pe de alta parte, daca optezi pentru un covor mare, intr-un dormitor mic, e foarte probabil sa creezi impresia unui spatiu extrem de aglomerat.
Pentru un plus de veselie in dormitor, adauga un covor rotund. Mai mult, un covor rotund va aduce echilibru intr-o camera moderna, in care predomina formele dreptunghiulare sau patrate.

 

Sursa: Trucuri simple care te vor ajuta sa adaugi mai mult stil dormitorului tau