Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Adu stilul eclectic la tine in dormitor

design de interior, idei design interior, idei pentru dormitor, stil design interior
Daca iti plac foarte mult culorile, incaperile incarcate si combinatiile inedite de forme, atunci este foarte posibil sa te numeri printre femeile atrase de stilul eclectic. Contrastele definesc stilul eclectic, cunoscut si ca „stilul casual”. Totodata, locuintele eclecticilor sunt extrem de vii. In cazul in care te gandesti sa-ti redecorezi dormitorul si sa-l amenajezi conform stilului eclectic, iata ce ar fi bine sa faci.

Incepe cu arta
Daca adori tablourile, ar fi indicat sa incepi amenajarea dormitorului in stilul eclectic cu ajutorul unui astfel de obiect. Prin urmare, pozitioneaza un tablou colorat pe peretele in fata caruia se afla patul. Apoi, alege ca lenjeria de pat, pernele si abajarul lampii pentru citit sa aiba culori care se completeze bine cu nuantele din tablou. Indicat ar fi ca materialele din care sunt realizate lenjeria de pat, fetele pernelor si abajurul lampii sa aiba texturi si modele diferite.

Continua cu arta
In cazul in care ai vopsit dormitorul in tonuri neutre de albastru, gri, bej sau maro, nu este nevoie sa faci schimbari majore ca sa obtii un efect electic in camera. Pastreaza totul asa cum este, dar include cateva elemente unice. De exemplu, daca pe pat exista doua perne patrate, in huse gri, adauga alte 6-8 perne colorate, cu dimensiuni diferite. De asemenea, in scenariul in care in fata patului tau exista doua fotolii sau scaune tapitate, alege sa cumperi un tablou cu o culoare puternica, pe care sa-l agati la intaltime si sa-l pozitionezi intre cele doua piese de mobilier. Ai putea opta pentru un tablou in care sa predomina verdele, galbenul, portocaliul sau movul.

Simte-te ca la hotel
Adu stilul eclectic la tine in dormitor prin intermediul unui aranjament care aduce foarte mult cu imaginea unei camere dintr-un hotel boutique. Tapeteaza-ti peretii dormitorului cu un material in dungi, care sa completeze perfect culoarea tabliei tapitate din capatul patului. In stanga si in dreapta patului amplaseaza doua comode inalte, cu trei sertare, de culoare rosie. Totodata, in fata patului alege sa pui doua fotolii rosii, tapitate, care se remarca prin rotunjimi. Mai mult, intre cele doua fotolii ai putea sa adaugi o masura rotunda, cu picioare metalice si blat din sticla, pentru servit cafeaua.

 

Sursa: Adu stilul eclectic la tine in dormitor