Sunteti in categorie: Sanatate

Ce au de facut partenerii pentru ca disfunctia erectila sa nu le afecteze relatia

ce_au_de_facut_partenerii_pentru_ca_disfunctia_erectila_sa_nu_le_afecteze_relatia_400Disfunctia erectila poate pune presiune foarte mare asupra unei relatii, chiar daca cei doi sunt impreuna de ani de zile. Disfunctia erectila afecteaza atat barbatul, dar si partenera. In primul rand, ce este disfunctia erectila? Inseamna incapacitatea barbatului de a obtine o erectie suficient de buna pentru a avea relatii sexuale satisfacatoare. Afecteaza barbatii de toate varstele si are loc din mai multe motive, fizice si psihologice, cum ar fi anxietatea, stresul, problemele hormonale, interventiile chirurgicale, depresia.

6 lucruri pe care cuplurile pot sa le faca pentru a nu lasa disfunctia erectila sa le afecteze relatia:
1. Aflarea cauzei

Daca se cunosc informatii despre disfunctia erectila (impotenta), cei doi pot mai usor sa nu lase relatia sa fie afectata. In primul rand, este important sa se cunoasca ce cauzeaza aceasta problema. Doar in acest fel se poate gestiona situatia. O evaluare medicala corecta si completa este un prim pas important. Disfunctia erectila nu inseamna incheierea vietii sexuale.

2. Rolul comunicarii

Barbatii care sufera de impotenta devin anxiosi sau jenati, astfel incat nu vor mai fi interesati de relatia intima. Partenera trebuie sa stie sa vorbeasca deschis cu el despre acest subiect si sa nu astepte o rezolvare exclusiv din partea lui. Impotenta poate provoca adesea probleme intr-o relatie, nu din cauza lipsei de sex, ci din cauza lipsei de comunicare. Cand nu se vorbeste, amandoi percep lucrurile la un nivel mare de gravitate. Barbatului ii va scadea increderea si se va indeparta.

3. Abordarea subiectului cu atentie
Disfunctia erectila nu este din vina nimanui. Nu trebuie sa se puna presiune asupra partenerului, pe cat de mult posibil femeia trebuie sa fie intelegatoare. A ii spune ca nu mai este la fel de apropiat ca inainte, ca s-a indepartat, sunt afirmatii dureroase. Subiectul trebuie abordat cu mare atentie, mai ales ca el se poate simti deja anxios. Caldura vocii, rabdarea, un masaj de relaxare sunt lucruri care vor ajuta.

4. Remediile naturiste

Exista suplimente naturale pentru potenta. Acestea sunt 100% naturale, bazandu-se pe mixul plantelor medicinale. De asemenea, un stil de viata sanatos al barbatului, precum alimentatie bazata pe fibre, vitamina E, zinc, renuntarea la fumat sau inserarea a numeroase activitati de relaxare vor fi mai mult decat benefice.

5. Repertoriu sexual extins
Exista multe alte modalitati prin care se poate obtine placere in cuplu. Nu trebuie sa se instaleze departarea fizica. Partenerii se pot relaxa si se pot bucura de corpurile lor, nu trebuie sa existe o concentrare exclusiva asupra organului masculin. Astfel apropierea, intimitatea, comunicarea trebuie mentinute la nivel ridicat.

6. Consilierea de cuplu

Psihologul se axeaza pe comunicarea intre parteneri. Primul pas este sa se constientizeze ca este nevoie de un specialist. Disfunctia erectila poate avea de multe ori o cauza psihologica, iar terapeutul va explora si va oferi ajutor pentru identificarea ei. Amandoi partenerii trebuie sa fie deschisi la discutii, fara nici cea mai mica jena. Este important ca implicarea ambilor parteneri sa existe, pentru ca terapia sa aiba succes.

 

Sursa: Ce au de facut partenerii pentru ca disfunctia erectila sa nu le afecteze relatia