Sunteti in categorie: Sarcina

Reguli de siguranta pentru gravide in timpul sofatului


sofatul in sarcina, femei gravide, femei gravide care conduc, reguli pentru gravide
Sofatul pe durata sarcinii nu este interzis. Nici macar atunci cand esti foarte aproape sa nasti. Atata timp cat te simti bine, nu te confrunti cu disconfort, picioare umflate sau ameteli, atunci tu si bebelusul tau sunteti in siguranta.
Dar cum poti avea cel mai bine grija de copilul tau in timpul sofatului si care sunt regulile de siguranta pentru femeile gravide poti afla in continuarea acestui articol.

Purtarea centurii de siguranta
Nu doar ca este obligatorie, dar trebuie sa fie purtata corect. Asigura-te ca aceasta piesa auto este functionala si intr-o stare buna. Partea de sus a centurii trebuie sa fie pozitionata intre baza gatului si umar, iar partea de jos sa se continue sub burtica, iar nu deasupra ori peste aceasta.

Opririle
Nu ezita sa iei o pauza de la sofat daca resimti dureri ale picioarelor, stari de greata ori ameteli, foarte comune in primul trimestru de sarcina. Coboara din masina, fa cativa pasi pentru dezamortirea picioarelor ori odihneste-te in propriul scaun, asigurandu-te ca porti haine comode, pantaloni pentru gravide lejeri, o bluza vaporoasa, in timpul verii si un pulover, cand vremea e racoroasa. De asemenea, ai in vedere sa dispui de tot confortul posibil si de temperatura potrivita, astfel incat sa eviti supraincalzirea.

Distanta
Evita condusul unui automobil pe distante lungi. Daca totusi esti nevoita sa le parcurgi, ai grija sa iti pregatesti niste gustari bazate pe lactate, fructe proaspete si apa. Toate acestea au rolul de a reduce oboseala si de a iti oferi energia necesara pentru a-ti continua activitatea. De asemenea, poti opta pentru un suport lombar care sa iti creasca gradul de confort pe durata timpului petrecut la volan.

Consulta doctorul
Inainte de a te urca la volan discuta cu medicul tau, cel care iti monitorizeaza sarcina si asigura-te ca esti apta pentru condus. Acesta iti va spune la ce sa fii atenta si cum poti avea mai mare grija de tine si bebelus.

Evita sofatul daca…
- Esti mult mai nervoasa si tensionata pe durata sarcinii - sofatul accentueaza aceste stari si va cauzeaza stresul, deloc benefic pentru bebelus
- Esti in ultima luna de sarcina
- Esti predispusa la o nastere timpurie
- Esti in travaliu

Esti o viitoare mamica si condusul este una dintre marile tale placeri? Tine cont de recomandarile noastre si bucura-te de un drum linistit si sigur pentru tine si bebelusul tau.

 

Sursa: Reguli de siguranta pentru gravide in timpul sofatului