Sunteti in categorie: Sanatate

Cum poti sa lupti eficient impotriva stresului si starilor de epuizare

stres, cum sa scapi de stres, cum sa fii mai relaxat, cum sa fii sanatosStresul a devenit, din pacate, o constanta in vietile multora dintre noi. Daca si tu te simti frecvent stresata si epuizata, ar fi bine sa iei imediat masuri care sa te ajute sa-ti imbunatatesti starea de bine.

Dormi bine
Incearca sa iti imbunatatesti calitatea somnului din timpul noptii. Poti incepe cu mici modificari pe care sa le faci in dormitor, cum ar fi sa-ti schimbi salteaua sau lenjeria patului. De asemenea, acorda o atentie sporita si pernelor. In cazul in care nu ai deja unele, alege sa-ti cumperi niste perne din spuma cu memorie sau cu umplutura cu puf  de gasca sau rata, extrem de confortabile. Incearca, pe cat posibil, sa te culci pana la 22:30 si sa nu butonezi laptopul, tableta sau telefonul mobil cu o ora si jumatate inainte de somn.

Ai grija la sare si zahar
Fa eforturi sa diminuezi consumul de sare si zahar din alimentatie. Daca iti vine foarte greu sa renunti la sare si zahar, straduieste-te sa inlocuiesti alimentele nesanatoase cu niste variante benefice pentru organismul tau. De exemplu, in loc de chipsuri sau biscuiti sarati, alege sa mananci branza sau niste masline. Procedeaza similar si in cazul zaharului, pe care poti sa-l inlocuiesti cu sirop de artar ori cu câteva lingurite de miere de Manuka.

Mananca legume si fructe

Vitamina C contribuie semnificativ la starea ta de bine, asa ca ar fi indicat sa mananci multe fructe si legume. In cazul in care nu-ti plac fructele si legumele crude, in stare bruta, o solutie foarte buna ar fi sa le combini in salate, limonade, smoothie-uri sau pireuri.

Afla daca ai intoleranta la anumite alimente
Tot mai multi oameni sufera, in prezent, de tot felul de intolerante sau alergii alimentare, iar cel mai bine ar fi sa apelezi la un specialist, care sa iti spune ce poti tolera si ce nu. Anumite alimente sunt esentiale pentru functionarea corecta a organismului uman si, daca nu poti sa le consumi, din diverse motive, respectivul specialist te-ar putea ajuta cu sugestii de alimente alternative pe care sa le introduci in dieta ta.

Lupta continuu impotriva stresului
Cauta constant metode prin care sa lupti impotriva stresului. Daca nu stii ce sa faci mai exact, iata cateva sugestii: citeste, cumpara-ti un fotoliu de masaj, apuca-te de yoga si incearca sa te plimbi cat mai mult prin natura.

 

Sursa: Cum poti sa lupti eficient impotriva stresului si starilor de epuizare