Sunteti in categorie: Calatorii si Vacante

Cum sa strangi bani pentru vacanta de vara mult visata

Cum sa strangi bani pentru vacanta de vara mult visataTuturor ne plac vacantele si cu totii ne-am dori sa avem parte de cat mai multe concedii in decursul unui an. Insa, din pacate, nu putem avea parte mereu de ceea ce ne dorim, fie din lipsa de timp, fie din cauza bugetului. Totusi, o vacanta „adevarata” intr-un an nu ar trebui sa fie un obiect imposibil pentru niciunul dintre noi. Putem sa ne facem timp si, de asemenea, sa strangem banii necesari. Descopera, in continuare, cum sa strangi bani pentru vacanta de vara mult visata.

Stabileste unde mergi
Primul pas pe care trebuie sa-l faci inainte sa te gandesti la cati bani vei avea nevoie este sa stabilesti in ce destinatie ti-ar placea sa mergi. Ti-ar placea o vacanta in Turcia in 2018? Dar una in Grecia?  Ambele sunt niste variante nemaipomenite, insa tu esti cel care trebuie sa faca alegerea, nu altcineva. Daca iti este greu sa te decizi, pune pe o lista mai multe criterii pe care ti-ar placea sa le indeplineasca destinatia de vacanta si alege-o pe cea mai apropiata de dorintele tale. Daca nu-ti este suficient, consulta-te cu rudele sau prietenii care au vizitat recent destinatiile vizate de tine si cere-le parerea.

Calculeaza un buget
Dupa ce te decizi asupra destinatiei de vacanta, gandeste la cati bani ai avea nevoie. Ia in calcul costurile cu transportul, mancarea, cazarea, distractiile si vizitarea obiectivelor turistice. De asemenea, stabileste si un buget de rezerva, care sa acopere orice situatie neplacuta.

Cum strangi efectiv banii
Odata stabilita suma de care ai nevoie pentru vacanta, cel mai bine ar fi sa o imparti pe mai multe luni, respectiv zile. Astfel, vei constientiza tot timpul cat trebuie sa economisesti zilnic pentru vacanta ta de vara. Ca sa poti sa economisesti, analizeaza-ti foarte bine castigurile si cheltuielile. Trece totul pe o foaie sau instaleaza-ti pe telefonul mobil o aplicatie care functioneaza ca un fel de contabil personal. Astfel, iti vei da seama foarte rapid de unde poti sa reduci. De exemplu, in loc sa iti comanzi mancare la birou in fiecare zi, ai putea sa-ti gatesti acasa si sa-ti iei pachet. De asemenea, daca ai masina, alege sa o folosesti doar cand este cu adevarat nevoie. Pentru orice alte scenarii exista transportul in comun.

In cazul in care chiar si dupa ce iti reduci foarte mult cheltuielile zilnice nu-ti raman suficient de multi bani ca sa economisesti pentru sejurul din timpul verii, ai putea sa incerci sa iti cauti un job mai bine platit sau, de ce nu, unul part-time.

Cu un plan bun si mult optimism vei reusi, cu siguranta, sa ai parte de o vacanta de vis!

 

Sursa: Cum sa strangi bani pentru vacanta de vara mult visata