Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Achizitionarea unui apartament, o decizie de cuplu cu efecte pe termen lung

achizitionarea_unui_apartamen__o_decizie_de_cuplu_cu_efecte_pe_termen_lung_400Achizitionarea unui aparatament nu a fost niciodata o decizie  usoara. Alegerea apartamentului perfect pentru voi, de care sa va bucurati multi ani de acum inainte, necesita foarte multa atentie la detalii. De cele mai multe ori, esti tentat sa te gandesti doar la aspectele majore cum ar fi pretul, compartimentarea si impresia vizuala. Insa detaliile fac diferenta si in cazul alegerii unui imobil.

Iata la ce trebuie sa acorzi atentie atunci cand doresti sa achizitionezi un apartament:

1. Tine cont de calitatea finisajelor
La prima impresie, aspectul general poate fi incantator, mai ales daca vizionezi un apartament intr-o cladire noua, insa este foarte important sa te interesezi si de calitatea finisajelor. Pe teremen lung, acestea fac diferenta. Cu cat sunt mai calitative materialele folosite cu atat vor fi mai rezistente in timp. In plus, acest aspect influenteaza si consumul din imobil.

De exemplu, daca peretii sunt bine izolati si finisati cu materiale de calitate, acestia vor mentine caldura pentru o perioada mai lunga de timp si astfel cheltuielile cu incalzirea vor fi mai mici.

Un alt exemplu relevant este alegerea pardoselii si a placajelor. Asigura-te ca dezvoltatorul imobiliar a folosit parchet stratificat de calitate, din lemn autohton 100%. Pe langa aspectul modern si elegant, acesta ofera si o serie de beneficii cum ar fi: stabilitate, rezistenta sporita in timp, posibilitatea de reconditionare si adaptabilitate pentru montarea sistemelor de incalzire prin pardoseala.

Printre finisaje, pe langa cele mentionate se mai numara si tamplaria (interioara-usile), obiectele sanitare, placajele de tip gresie sau faianta si ferestrele.

Un apartament mai ieftin poate fi atractiv in prima instanta, insa cu siguranta nu doresti ca dupa 2-3 ani de cand v-ati mutat sa incepeti sa investiti bani in schimbarea parchetului din toata casa.

2. Opteaza pentru o zona cu multe beneficii

Intrucat pentru tine este important in ce fel iti poate afecta viata de cuplu alegerea unui apartament, este bine sa tii cont si de facilitatile zonei.

In primul rand, asigura-te ca in imediata apropiere a blocului tau gasesti magazine, farmacii pentru cumparaturi rapide. Daca sunteti parinti sau intentionati sa deveniti, interesati-va si de un loc de joaca, o gradinita si o scoala, chiar daca acum nu pare a fi o prioritate, pe termen lung va deveni.
In al doilea rand, alege o zona ofertanta din punct de vedere al transportului si al infrastructurii. Sa ajungi rapid la munca, la familie si la cumparaturi este esential.

Timpul pe care il petreceti in fiecare zi in trafic este de fapt timpul dedicat familiei, pe care il sacrificati!

3. Lasa-te pe mana profesionistilor
Desi cautarea unui apartament poate fi o activitate de cuplu interesanta, atunci cand te gandesti la achizitionarea unui camin pentru familia voastra, presiunea si entuziasmul pot influenta decizile pe care le luati.

In plus, oricat de multe ore ati petrece voi cautand informatii si pareri cu privire la achizitionarea unui imobil, cele mai bune sfaturi le puteti primi doar de la o agentie imobiliara cu vechime in domeniu. Experienta cu singuranta aduce excelenta! Asadar, alege o agentie imobiliara cu experienta si ei iti vor oferi cele mai bune sfaturi mulate pe nevoile si interesele tale.

Nu uita ca nu alegi o simpla casa ci locul unde familia ta va desena amintiri, iar toate aceste decizii vor afecta pe termen lung sederea voastra in imobil. Asadar, ideal ar fi sa  fiti atenti din prima clipa la detalii si sa va bazati pe ajutorul profesionistilor, pentru ca singura voastra preocupare pe termen lung sa fie crearea de momente frumoase impreuna.

Acum nu va mai ramane decat sa incepeti demersurile pentru casa viselor voastre!

 

Sursa: Achizitionarea unui apartament, o decizie de cuplu cu efecte pe termen lung