Sunteti in categorie: Moda

Picioare sanatoase: Cum alegi perechea potrivita de pantofi?

cum_alegi_perechea_potrivita_de_pantofi_400
De cele mai multe ori femeile aleg pantofii in functie de cat de bine se potrivesc cu stilul lor sau cu anumite tinute din garderoba, in functie de culoare sau de trendurile in moda. Majoritatea tine cont  in principal ca pantofii sa arate bine din punct de vedere estetic, insa mai putin de comoditatea si calitatea acestora. O pereche de pantofi (care desi are un aspect impecabil) poate afecta sanatatea picioarelor tale intr-un timp extrem de scurt. De aceea, este important sa ai in vedere mai multe criterii atunci cand vrei sa alegi perechea potrivita. Dar de ce aspectul nu este cel mai important?!

Iata, mai departe, cele mai frecvente greseli pe care femeile le fac atunci cand aleg pantofii:
1. Incuietorile/curelele nu sunt amplasate corect
– acest lucru face ca piciorul sa aiba un aspect inestetic si incurajeaza o pozitionare incorecta a acestuia in pantof. Mai mult de atat, pozitionarea afecteaza circulatia la nivelul membrelor inferioara, dar si pozitia corecta a corpului, deplasand, in timp, vertebrele coloanei vertebrale.
Este adevarat ca de multe ori nu iti poti da seama de acest defect al pantofilor de la inceput, ci de-abia dupa ce ii porti si observi ca te incomodeaza.
Poti sa optezi, mai bine, pentru incaltaminte simpla, fara curele care sa iti sugrume glezna si sa ingreuneze mersul mai tarziu. Ofera-ti perechea potrivita comandand de aici sandale lejere si comode.

2. Incaltaminte prea larga
– se poate intampla sa iti alegi pantofi prea largi, in ideea in care, o marime mai mica nu va fi comfortabila. Cand te confrunti cu asa ceva, inseamna ca incaltamintea nu este lucrata cum trebuie, asa ca incearca, pe cat posibil, sa ii lasi in vitrina si sa continui vanatoarea pantofilor potriviti.
Daca nu ai gasit nimic prin magazine, incearca si in mediul online. Poti alege aceste noi modele de sandale cu platforma pe care, daca constati ca nu ti se potrivesc, le poti returna si cumpara altele mai potrivite. Daca pantoful este prea larg, degetele sunt fortate sa sustina prea mult greutatea si astfel nu doar ca se va crea un disconfort, dar muschii vor fi si ei suprasolicitati, ceea ce va duce la un mers inestetic si dureros. Acest lucru poate sa mai duca si la deformarea piciorului, dureri de genunchi si chiar de spate.

3. Talpa prea ingusta
– una dintre cele mai periculoase greseli pe care le poti face este sa alegi o pereche de pantofi prea ingusti pentru piciorul tau. In timp, purtarea lor va duce la aparitia bataturilor si riscul de fisurare sau chiar de fracturare al calcaiului.
Acest lucru se intampla din cauza faptului ca greutatea este distribuita neuniform si mersul va fi unul inestetic.

4. Materialul este de proasta calitate – poate fi daunator pentru piele si, in acelasi timp, scade destul de mult confortul picioarelor. Opteaza mai bine pentru pielea naturala sau materiale moi si calitative. Daca nu vrei sa investesti in pantofi din piele naturala, atunci opteaza pentru incaltari cat mai aerisite sau chiar sandale.

Este foarte important sa ai grija de picioarele tale. Orice durere sau disconfort poate duce la o afectiune a membrelor si nu trebuie tolerata. Mai mult de atat, specialistii recomanda probarea a 3 sau 4 perechi de modele de incaltaminte diferite si incurajeaza ",testarea"  lor in magazin. Asta inseamna ca e indicat sa te plimbi cu ei prin magazin, pentru a-ti da seama daca se aranjeaza bine pe piciorul tau sau nu.

 

 

Sursa: Picioare sanatoase: Cum alegi perechea potrivita de pantofi?