Sunteti in categorie: Gastronomie

Retete de mancare sanatoasa simple si rapide

Retete de mancare sanatoasa, retete simple, retete rapide, retete usoareMâncarea sănătoasă nu trebuie să fie neapărată bazată pe rețete complexe sau pe ingrediente care sunt dificil de găsit pe piață pe tot parcursul anului. De fapt, multe rețete de mâncare sănătoasă se bazează în special pe legume și fructe de sezon, se prepară rapid și sunt foarte gustoase, fiind ideale pentru întreaga familie. Așa că, atunci când lipsa timpului pentru gătit te îndeamnă să apelezi la semipreparate sau la mâncăruri de la fast food, nu ceda acestei tentații, dacă nu vrei să te alegi cu kilograme în plus.

În schimb, îți propunem câteva rețete de mâncare sănătoasă pe care le poți pregăti rapid oricând ai nevoie de o idee pentru un o gustare sau pentru o mâncare pe care să o pregătești pentru micul dejun, prânz sau cină.

Toast cu avocado

Avocado este o importantă sursă de grăsimi bune, așa că este un ingredient pe care îl regăsim adesea în tot felul de rețete de mâncare sănătoasă. Avocado trebuie consumat cu moderație, având un conținut caloric mai ridicat, însă pentru un mic dejun rapid este numai bun. Ai nevoie de un avocado bine copt, care se zdrobește bine până când se obține o pastă. Se întinde apoi pe o felie de pâine integrală prăjită, iar dacă vrei să condimentezi pasta de avocado, poți adăuga puțin piper și zeamă de lămâie.

Salata mixtă de legume

Legumele sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, fiind nelipsite din alimentația sănătoasă. Mai ales acum, când ne putem bucura din plin de legumele de sezon, poți adăuga rapid la salata verde - care este un foarte bun detoxifiant și revigorează organismul - diferite legume de sezon. Poți adăuga la salată și semințe sau nuci, fiind astfel potrivită chiar și pentru un fel principal. Pentru ca salata să nu devină una bogată în calorii, nu adăuga și sosuri pe bază de maionează sau smântână, ci asezoneaz-o cu puțin ulei de măsline, suc de lămâie, ierburi aromatice sau alte condimente.

Legume coapte

Multe rețete de mâncare sănătoasă se bazează pe legume, însă contează și cum le pregătești. Poți pregăti legumele la grătar sau la abur, sau, dacă îți plac legumele mai crocante, le poți pregăti la cuptor. Legumele se taie în bucăți sau în felii, dar ai grijă ca acestea să nu fie prea mici. Se așează apoi în tavă, pe hârtie pentru copt și se adaugă puțin ulei de măsline, pentru ca acestea să aibă un gust și mai bun. Legumele se coc în general repede. Poți pregăti astfel dovlecei, conopidă, broccoli, morcovi etc.

Pește la cuptor

Pentru o alimentație sănătoasă, ar trebui să eviți alimentele prăjite, inclusiv peștele. În schimb, îl poți prepara la cuptor. Peștele este bogat în proteine, vitamina D, seleniu și acizi grași esențiali. Nu orice soi de pește este gustos preparat la cuptor, însă în general soiurile de pește care se găsesc des pe piață pot fi gătite astfel. Peștele se poate prepara la cuptor odată cu legumele și astfel vei putea pregăti o mâncare cu carne și legume fără să pierzi prea mult timp.

Supe creme de legume

Aceste supe sunt foarte sățioase, gustoase și se pot prepara din aproape orice soiuri de legume. Există diferite rețete de supe creme, dar în general modul în care se prepară este similar. Legumele se taie bucăți și se fierb până când devin suficient de moi pentru a putea fi pasate cu un blender. Se adaugă condimente sau ierburi aromatice după gust și puțin ulei.

Prin urmare, nu este deloc dificil să folosești tot felul de rețete de mâncare sănătoasă pentru a pregăti diferite preparate gustoase, chiar și atunci când nu ai mult timp la dispoziție. Trebuie doar să ții cont de faptul că acestea se bazează în general pe legume, fructe, pește și carne fără grăsime.

 

Sursa: Retete de mancare sanatoasa simple si rapide