Sunteti in categorie: Mirese si Nunti

Ce trebuie sa faca un fotograf pentru a face poze de nunta uimitoare

staturipozanuntauimitoare_ce_trebuie_sa_faca_un_fotograf_pentru_a_face_poze_de_nunta_uimitoare_400
Nunta este una dintre zilele cele mai importante din viata unui cuplu. Atunci cand fotografiezi o astfel de ocazie, trebuie sa retii ca mirii au incredere in tine. Ei se asteapta ca tu sa imortalizezi momentele frumoase, dar in acelasi timp sa ai grija ca ei sa arate cat se poate de bine.

In afara de a fi captivante vizual, pozele mirilor ar trebui sa transmita ce simt ei in acel moment, si sa fie ca o reflexie a relatiei lor. Un fotograf bun trebuie sa ajute mirii sa pozeze din cele mai bune unghiuri, si sa scoata in evidenta toate calitatile lor.

Iata cum poti duce pozele de nunta la un alt nivel, tinand cont de cateva sfaturi simple:
Poti cere mirilor sa fie atenti la postura, lucru care ii ajuta sa para mai inalti in timp ce scot in evidenta toate unghiurile corpului. Unul dintre sfaturile legate de postura este sa rogi mirii sa traga aer in piept si sa stea nemiscati pana faci fotografia. Aceasta metoda permite umerilor si spatelui sa se alinieze intr-o pozitie mai dreapta si mai inalta in momentul in care faci poza. Trebuie sa tii cont intotdeauna de postura, indiferent daca pozezi cupluri, grupuri sau portrete.

Comunicarea cu mainile - Poate fi surprinzator, insa pozitia mainilor intr-o poza poate spune uneori o poveste. Indiferent daca ridica voalul sau se tin de mana cand se saruta, pozitia mainilor comunica multitudinea de emotii pe care le simt mirii cand pozeaza pentru nunta. Mainile si incheieturile relaxate inseamna confort, in timp ce o prindere ferma inseamna hotarare. Cand pozezi mirii in picioare, aminteste-le sa-si indoaie bratele usor, pentru a putea captura si unghiurile corpului. Ii poti sfatui cum sa foloseasca mainile pentru a face pozele sa para mai naturale. Mireasa poate tine buchetul cu o prindere relaxata, sau poate tine de rochie pentru a arata miscare. Ii poti cere sa incheie nasturii de la sacoul mirelui, sau sa il tina usor de gat cand il saruta. Cateva gesturi simple pot arata apropierea, mai bine decat o mana pusa fortat pe persoana iubita.

Pozitia fetei - Pozitia fetei, mai ales cand faci portrete sau poze de aproape, are cu siguranta impact vizual. Daca faci o poza de deasupra ochilor subiectului, ii va face fata sa para mai subtire, iar umbra pe care o produc unghiurile va da o tenta dramatica pozei.

Acorda atentie ochilor - Ochii pot dezvalui multe emotii, si este foarte important sa arati asta prin poze. In afara de faptul ca le poti cere mirilor sa se uite direct in camera, poti scoate poze foarte frumoase cerandu-le sa se uite unul in ochii celuilalt.

Dinamica grupului - Cand organizezi poze de grup, o strategie obisnuita este de a gasi persoanele care sunt ancora grupului (de obicei mirii), si sa construiesti poza in jurul lor. Ideal este sa faci o poza intr-un loc in care nimeni nu este distras, si sa te asiguri ca fiecare persoana din poza are sansa de a straluci si de a fi vazuta in totalitate.

 

Sursa: Ce trebuie sa faca un fotograf pentru a face poze de nunta uimitoare