Sunteti in categorie: Calatorii si Vacante

Sfaturi de igiena pentru calatorii

Sfaturi de igiena pentru calatorii, Sfaturi de calatorie,sfaturi de igiena pentru vacante, cum sa ramai sanatoasa in vacante
Niciodata nu vizita o tara straina, fara sa te informezi mai intai de standardele de igiena, de ccat de sigura este apa, precum si asupra altor factori care ar putea contribui la experiente neplacute prin spitale din tari straine. Consulta aceste sfaturi de igiena pentru calatorii oferite de eLady.ro inainte de plecarea ta in vacanta.

Sfaturi de igiena pentru calatorii: Igiena personala

Cand calatoresti, inceaca sa porti haine din tesaturi naturale in loc de materiale sintetice, astfel incat sa se eviti transpiratia excesiva. Acest lucru este deosebit de important , deoarece transpiratia duce la un mare disconfort.
Ia dezinfectante pentru maini si servetele umede cu tine oriunde te duci si curata-te pe maini bine inainte de a manca orice fel de aliment.  Daca a trebuit sa ridici capota si sa umbli la piesele auto ale masinii, vei intelege perfect despre ce este vorba.
In cazul in care calatoresti si noaptea sau stai undeva unde nu exsta facilitati precum o baie individuala adecvata, sprayurile pentru igienizarea picioarelor si dezodorizantele intra si ele pe lista de necesitati.

Sfaturi de igiena pentru calatorii: Ai grija ce si unde mananci
Evita alimentele care se vand pe strada in tarile cu clima calda si umeda. Cat de sigur este un aliment depinde, de asemenea, de cum este preparata si gatita acea mancare. Marginea drumurilor poate fi imbacsita cu aerul plin de dioxid de carbon si alte gaze periculoase provenind de la autoturisme si nu numai. In plus, insectele care se aseaza pe mancarea de pe strada cara cu ele o multime de agenti patogeni.
Fii deosebit de atenta cu produsele din carne si cu fructe de mare. Nu poti fi niciodata sigura de cat timp acestea au fost tinute in afara frigiderului.
Chiar daca localnicii pot sa nu aibe probleme cu aceste alimente, acesta lucru se datoreaza faptului ca sistemele lor imunitare s-au adaptat. Oamenii care sunt obisnuiti cu carne si legume proaspete temeinic spalate pot contracta usor intoxicatii alimentare, din cauza nivelurilor scazute de toleranta la anumiti contaminanti si bacterii.
In unele tari, in cazul in care apa nu este considerata sigur pentru consumul uman, evita consumul de legume proaspete, nefierte deoarece acestea ar putea fi contaminate dupa ce a fost "spalate" in apa poluata. In aceste tari ar trebui sa bem intotdeauna bauturi imbuteliate de la comerciantii respectabili!
Cel mai sigur este sa alegi sa iei masa in restaurante curate, contemporane, recomandate de ghizii si receptionerii de la hotelul in care stai.

Sfaturi de igiena pentru calatorii: Cazarea

Inainte de a rezerva camera de hotel, cauta si citeste si parerile altor calatori care le-au incercat serviciile. Nu lasa preturile mici sa te pacaleasca inainte de a cauta si parerile altora care au fost acolo inaintea ta. Incestele si mucegaiul s-ar putea sa fie cea mai mica problema pe care o vei avea!
In cazul in care imparti baia cu alti rezidenti, ia-ti cu tine o pereche de slapi pe care sa ii porti in cabina de dus, pentru a evita contractarea vreunei micoze sau vreunei boli de piele.
Cand folosesti o bucatarie comuna intr-o pensiune sau o casa se oaspeti, spala-ti bine farfuriile si tacamurile inainte de fiecare utilizare, pentru ca nu poti sti niciodata cat de bine au fost spalate si clatite inainte.

 

Sursa: Sfaturi de igiena pentru calatorii