Sunteti in categorie: Cariera

Cum sa va promovati afacerea in 5 pasi simpli

Cum sa va promovati afacerea in 5 pasi simpli
Daca aveti propria dumneavoastra afacere este important sa va promovati pentru a atrage noi clienti. Concentrati-va pe cateva strategii simple pentru a va ajuta sa obtineti recomandari pentru compania dumneavoastra!

Iata cum puteti sa va promovati afacerea in cativa pasi simpli.
1. Creati un logo. Recunoasterea marcii pe scara larga este obiectivul dumneavoastra, deoarece va da credibilitatea in afaceri si ii veti inspira pe altii sa raspandeasca vorba despre afacerea in cauza. Dezvoltati-va brandul plasand logoul pe carti de vizita, semnaturi de e-mail, brosuri, siteuri web, materiale de merchandising.

2. Oferiti materiale promotionale gratuit. Inmanati lucruri cu numele si / sau sigla companiei dumneavoastra, oricarei persoane cu care va intalniti la evenimente, targuri, intalniri cu clientii si chiar la adunari sociale personale. Lucruri precum pixuri personalizate, magneti si calendare sunt idei bune de merchandising, deoarece acestea tind sa ramana in uz si la vedere, pentru perioade lungi de timp.

3. Networking. Intalnirea cu profesionistilor din alte companii este o forma eficienta de promovare a afacerilor, deoarece va ofera oportunitati de a afla lucruri despre concurenta, de a solicita recomandari, de a forma parteneriate avantajoase in industriile complementare si de a raspandi gradul de constientizare cu privire la afacerea dumneavoastra. Faceti networking cu alti profesionisti in urmatoarele moduri:
- Participati la intalniri ale grupurilor de lucru. Puteti gasi grupuri de retele si cluburi pe Internet, in ziare si in publicatii comerciale.
- Prezentati-va oamenilor la intalniri. Explicati scurt si a obiect ce inseamna afacerea dumneavoastra, ce oferiti, ceea ce va face sa va distingeti de competitia dumneavoastra si ce cautati in relatiile de afaceri.
- Adresati intrebari relevante in timpul discutiilor de grup. In afara de promovarea afacerii dumneavoastra, puteti invata o multime de lucururi la intalnirile de tip networking. In plus, cand puneti intrebari in mod deschis, ii incurajati pe altii sa participe la conversatii si va pregateste intrarea pentru a va prezenta, pentru ca oamenii va vor tine minte.
- Dati carti de vizita. Stabiliti intalniri private cu cei care isi exprima interesul de a afla mai multe despre afacerea dumneavoastra.

4. Reclama. Luati in considerare aceste metode pentru a va publica afacerea:
- Bannere. Puteti opta pentru bannere de vitrine, panouri publicitare, samd.
- Print. Plasati anunturi tiparite in reviste, ziare, jurnale comerciale si reviste din industrie.
- Alegeti medii de imprimare potrivite pentru afacerea dumneavoastra De exemplu, daca produceti consumabile pentru coafoare, este recomandat sa plasati anunturi reviste pentru femei.
- Reclamele de televiziune si radio reprezinta modalitati eficiente de a va promova afacerea pentru o audienta larga, insa retineti ca acestea sunt forme relativ costisitoare de publicitate.
- Flyere. Puteti opta pentru promovarea materialelor promotionale la targuri, in fata magazinelor, in locuri de parcare sau in alte zone foarte populate.
- Firmele de relatii publice (PR). Puteti angaja o firma de PR pentru a va crea publicitate sub forma de stiri si comunicate de presa.

5. Creati parteneriate de afaceri cu alte organizatii.
Asociati-va cu succesul unei alte afaceri. Parteneriatele de afaceri pot fi instrumente eficiente de publicitate. Este mai dificil sa construiti un parteneriat de afaceri cu o companie veche atunci cand compania dumneavoastra este la inceput, insa este posibil.

 

Sursa: Cum sa va promovati afacerea in 5 pasi simpli