Sunteti in categorie: Cultura

Ce este Ethereum?

Ce este Ethereum?Ethereum, ca orice sistem avansat, va insemna lucruri diferite pentru diferite persoane. Pe masura ce cititi aceacest material, este posibil ca unii biti sa nu rezoneze cu voi sau chiar sa nu aiba sens. Este bine totusi sa cititi si urmatorul paragraf si, speram, veti fi mai luminati. Daca ajungeti la sfarsitul acestui articol si inca va simtiti confuz, atunci cautati un forum si incepeti sa puneti intrebari.

Ce este Ethereum?

Intr-un sens tehnic, Ethereum este un "calculator mondial". Revenind la zilele mainframe-ului si, probabil, la fel de repede, Ethereum poate fi privit ca un singur calculator pe care intreaga lume il poate folosi si, mai mult, oricine poate face tranzactii cu ethereum. El are doar un singur procesor (fara multi-threading sau executie paralela), dar are nevoie de memorie cat mai mare. Oricine poate incarca programe in computerul Ethereum World Computer si oricine poate cere ca un program care a fost incarcat sa fie executat. Aceasta nu inseamna ca oricine poate cere vreun program sa faca orice; dimpotriva: autorul programului poate specifica faptul ca accepta cererile de la oricine, ca nu sunt ignorate, dar nici executate. De asemenea, intr-un sens foarte puternic, fiecare program are propriul sau depozit permanent care ramane intre executii. In plus, atat timp cat este in cautare, Ethereum World Computer va fi intotdeauna acolo: nu poate fi inchis sau oprit.

Puteti intreba: "De ce ar folosi cineva un astfel de sistem?" si din nou exista multe motive. Motivul principal este ca face ceea ce vrei sa faci mai ieftin si mai usor. Aceasta declaratie trebuie sa fie defalcata intr-o anumita masura, ceea ce exploreaza urmatoarele paragrafe.

Intr-un sens mai practic, Ethereum este o platforma de servicii de internet pentru un calcul garantat. Mai mult decat atat, ca platforma, acesta ofera un set de caracteristici integrale care sunt foarte utile dezvoltatorului:
- autentificarea utilizatorilor, prin integrarea fara probleme a semnaturilor criptografice
- logica de plata complet personalizabila; creati cu usurinta propriul sistem de plata fara a va baza pe terti
- 100% ddos ​​rezistenta la timp, garantata de faptul ca este o platforma pe deplin bazata pe blocheti
- stocare fara probleme: nu uitati sa trebuiasca sa configurati baze de date securizate; Ethereum va ofera cat mai mult spatiu de stocare pe cat ati putea sa doriti
- interoperabilitatea finala: totul din ecosistemul Ethereum poate interactiona cu orice altceva, de la reputatie la valute personalizate
- zona fara server: intreaga aplicatie poate fi implementata in blocuri, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de instalarea sau intretinerea serverelor; permiteti utilizatorilor sa plateasca costul utilizarii serviciului dvs.

De-a lungul ultimilor douazeci de ani, s-a produs o accelerare in dezvoltarea serviciilor si a infrastructurii, pentru a face ca cheltuielile de lucru ale unei echipe sau ale intreprinderilor sa fie mai simple si mai putin costisitoare, in principal datorita internetului. Cei de la eBay, Drivy si Airbnb au facut sa fie mult mai usor sa se acceseze un magazin, o companie de inchirieri auto sau un apartament in regim hotelier. Acestea sunt platforme care permit oamenilor sa-si realizeze rapid ideea, atata timp cat serviciul pe care doresc sa il furnizeze se potriveste modelului oferit de platforma. In afara lui Ethereum, este foarte costisitor sa creezi o noua platforma daca cele care exista deja nu se potrivesc nevoilor tale. Ethereum poate fi vazuta ca o platforma pentru platforme: permite oamenilor sa creeze cu usurinta infrastructura pentru a facilita crearea de noi servicii pe internet. In plus, orice infrastructura creata pe platforma Ethereum este alaturi de creatiile tuturor celorlalti si astfel poate interactiona cu alte platforme intr-o maniera garantata si fara probleme. Este important faptul ca, deoarece nu exista o companie sau nici o entitate responsabila sau care sa controleze compania Ethereum, costul de rulare a infrastructurii nu trebuie sa includa nicio marja de profit, deci este posibil sa existe costuri mai mici.

 

Sursa: Ce este Ethereum?