Sunteti in categorie: Psihologie

8 metode prin care sa reduci stresul in anul care vine

8_metode_prin_care_sa_reduci_stresul_in_anul_care_vine
Stresul este cel mai mare inamic al omului in ziua de astazi. Graba cu care ni se cere sa ducem totul la indeplinire, presiunea pe care o pun altii pe noi, presiunea pe care o punem singuri pe propriile noastre existente, continua fuga contra cronometru, lupta cu timpul, interactiunile cu oamenii toxici (care ne transmit starile lor de agitatie si nervozitate) ne fac sa ne simtim inconfortabil si ne cresc nivelul de stres, ne accentueaza depresiile, ne fac sa ne simtim rau, sa imbatranim mai repede, ne scad imunitatea si intr-un final ajungem sa ne imbolnavim extrem de des. 
Stresul ne face sa avem atacuri de panica, sa nu gandim limpede, sa nu gasim solutii pentru problemele curente, sa ne ingrasam, sa nu putem munci si sa nu avem nici un fel de randament.
Stresul ne distruge din toate directiile, atat la nivel mental, cat si fizic, si sufleteste.
Daca nu avem grija, nu doar ca vom simti rau mai des, ci vom avea si nesansa sa ni se declanseze boli autoimune, cardiovasculare sau chiar diferite forme de cancer.

Mai jos ai 8 lucruri prin care sa reduci stresul in anul care vine
Sunt opt sfaturi de bun-simt, usor de infaptuit, care iti vor aduce nenumarate beneficii pe termen lung, pentru ca asa vei reduce nivelul stresului la care esti si te supui involuntar, in mod inconstient.

1. Nu te mai da peste cap sa ii multumesti intotdeauna pe cei din jurul tau. Nu doar ca nu vei reusi, dar se vor mai si supara pe tine cand nu iti reuseste, nu ai timp sau cand nu mai ai puterea sa le stai tot mereu la dispozitie.

2. Nu te mai teme de schimbari. Schimbarea inseamna ceva nou si chiar daca lucrurile nu vor iesi perfect, tot vei avea posibilitatea sa mai inveti ceva.

3. Nu mai trai in trecut. Tot ce a fost, a fost. Nu ai cum sa schimbi ce a fost, dar poti sa nu iti repeti greselile in viitor.

4. Nu mai gandi atat de mult. Despicatul firului in patru, cautarea de motive si situatii care fac ca lucrurile sa mearga prost, descifrarea mesajelor presupus ascunse din cuvintele care ti se adreseaza sunt procese extenuante, care iti cresc nivelul de stres.

5. Nu-ti mai fie frica sa fii altfel, sa gandesti si sa te comporti diferit de ceilalti. Cei care aproape ca te obliga sa gandesti ca ei, sa le adopti si sustii opiniile (chiar daca nu esti de acord cu ele) fac sa iti creasca nivelul de cortizol, hormonul stresului.

6. Nu iti mai sacrifica linistea si fericirea pentru altii. Este minunat sa fii un partener de viata sau prieten gata oricand sa ajute, dar trebuie sa stii cand sa spui "stop". Toate lucrurile pe care le faci pentru altii nu trebuie sa iti afecteze starea de bine. Daca ti se cere sa nu te mai gandesti la tine si la nevoile tale, ti se pericliteaza starea de bine si ti se distruge echilibrul interior necesar linistii sufletesti, conditie sine-qua-non pentru a avea o viata buna.

7. Nu te mai gandi ca nu esti suficient de buna. Vor exista mereu persoane apropiate gata sa iti intinda o "mana de ajutor" criticandu-ti vorbele si faptele pe un ton condescendent, pentru ca ele vad paiul din ochiul tau cand le ies barne dintr-ai lor. Ignora-le cuvintele si vezi-ti de treaba ta. Daca sar calul prin remarcele lor, atrage-le atentia politicos sa isi vada de treaba.

8. Nu te mai gandi ca nu ai nici un scop in viata. Cu totii avem perioade cand ne simtim existenta golita de orice sens, insa sa te gandesti ca te-ai nascut degeaba te va face sa te simti si mai rau si sa te autodistrugi.

Stii ceva!? Nu mai astepta ziua de intai ianuarie pentru a pune aceste sfaturi in practica, incepe chiar din acest moment!

Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)

 

Sursa: 8 metode prin care sa reduci stresul in anul care vine