Sunteti in categorie: Fitness

Cea mai buna bicicleta de fitness pentru acasa

bicicleta_eliptica__decathlon_400
Bicicleta eliptică
aduce beneficii incontestabile pentru sănătatea utilizatorului, de aceea este o bună idee de a comanda chiar acum, la final de an, un asemenea echipament de fitness pentru a începe cum se cuvine un nou an, în care activitate fizică să fie la loc de cinste.

Bicicleta eliptică, un aparat de sport ce a cucerit sălile de întreținere fizică
Nu mai există centru de gimnastică pentru întreținere care se respectă unde să nu găsim măcar două sau trei astfel de biciclete moderne, așezate la loc vizibil în sălile de antrenament.

Este firesc ca să se întâmple așa, din moment ce foarte mulți specialiști în medicină sportivă afirmă faptul că efectele pe care le poate avea o bicicletă eliptică asupra acelor persoane ce își întrețin condiția fizică cu ajutorul ei sunt chiar mai puternice decât acelea rezultate în urma folosirii dispozitivelor de alergare clasice sau mai moderne, surclasând inclusiv  răspânditele benzi de alergat, acum la mare modă și în România, ca peste tot în lume.

Bicicletele eliptice fac parte din categoria de echipamente sportive cardio. Un astfel de dispozitiv de antrenament este format din două părți principale mobile care se acționează prin forța fizică a utilizatorilor. Ceea ce deosebește net o bicicletă de acest tip de o bicicletă de fitness obișnuită este faptul că, în cazul unei biciclete eliptice, persoana ce o utilizează nu stă în poziția așezat, pe o șa, ci vertical, ca și când ar merge sau ar alerga.

Dificultatea la pedalat se poate regla la fel ca și în cazul bicicletei de gimnastică obișnuite, gradele de rezistență fiind diferite în funcție de model.

Aceia care sunt fanii bicicletelor de acest tip afirmă entuziaști că mișcarea picioarelor în forma unei orbite eliptice este mult mai plăcută, chiar și mai amuzantă.

Asta ca să nu mai vorbim de faptul că echipamentul de fitness amintit se poate folosi la fel ca orice alt tip de bicicletă: pentru a se pedala pe ea, dar și pentru a efectuarea mișcări eliptice pas cu pas, arătându-și astfel superioritatea față de o bandă de mers și alergat, unde nu este posibil acest lucru.

Bicicletele eliptice sunt eficiente acasă dacă se folosesc consecvent, fără sincope
Folosirea unei biciclete electrice este mult mai solicitantă pentru utilizator, deoarece picioarele sunt mai puternic întrebuințate, ceea ce face ca și talia și abdomenul să facă mișcări mai intense. Chiar și brațele execută anumite exerciții de gimnastică benefice, tot sub formă eliptică. Activându-se întregul corp, automat se consumă în aceeași unitate de timp mai multe calorii comparativ cu acelea arse în cadrul antrenamentelor efectuate la o bicicletă de fitness clasică cu șa.

Deoarece efectele sunt mai rapide decât dacă s-ar folosi alte biciclete de fitness, tot mai multe persoane vor să aibă și propria lor bicicletă eliptică acasă, deoarece au un timp redus de antrenament, în principiu doar o jumătate de oră zilnic. Și cum această resursă – Timpul, devine tot mai rară în zilele noastre, cu toții căutăm metode de a ne menține în limite normale sănătatea și a arăta bine efectuând sesiuni de exerciții fizice cât mai scurte cu putință.

Există și persoane mai tradiționaliste care spun că este destul de greu ca să te obișnuiești cu utilizarea unei biciclete eliptice, că inițial pot apărea dureri în tot corpul, dar trebuie arătat faptul că acestea apar doar la acele persoane sedentare, care ani de zile nu au făcut mișcare mai deloc și se decid brusc că ar fi bine să treacă la o viață ceva mai activă, în care să includă și utilizarea la domiciliu a unui echipament de fitness la modă.

Ideea este că nu trebuie renunțat la utilizarea bicicletei eliptice în momentul apariției durerilor, ci trebuie continuată folosirea sa cu multă consecvență, chiar strângând din dinți dacă e cazul, deoarece în decurs de câteva zile organismul se va obișnui cu noul stil de mișcare eliptică și efectele pozitive se vor putea vedea în scurtă vreme. Secretul constă așadar în utilizarea regulată a bicicletei respective, chiar dacă un număr relativ redus de minute (în medie cam jumătate de oră).

În magazinele online de articole sportive o să găsiți diverse tipuri de biciclete eliptice la prețuri convenabile, așa încât, în funcție de bugetul pe care îl aveți, sigur o să găsiți în mod cert una care să vă placă foarte mult și pe care să o folosiți cu bucurie, după ce o achiziționați, chiar la dvs. acasă.

 

Sursa: Cea mai buna bicicleta de fitness pentru acasa