Sunteti in categorie: Bebelusi si Copii

A venit caldura! Iata ce activitati in aer liber poti face cu bebelusul tau!

activitati in aer liber  cu bebelusuL
Acum că, în sfârșit, vremea este de partea voastră, tu și copilașul tău puteți explora lumea de afară. Renunță la a-l lăsa toată ziua să se uite la desene și să se joace cu aceleași plușuri de care nu mai este interesat. Poți încerca o serie de activități în timpul liber care sigur îi vor plăcea! Aici găsești câteva sugestii.

Bebelușul mai trebuie scos și la aer proaspăt, nu ținut doar în casă. Echipează-l corespunzător, nu îl îmbrăca prea gros sau prea subțire, și explorați împreună exteriorul casei cât timp își dezvoltă sistemul imunitar.
Poate că nu ai mereu o idee referitoare la ce anume să faci afară. Te poți inspira chiar de aici!

Uite ce activități poți face cu bebelușul tău în aer liber:
1. Mergeți la plimbare cu căruciorul
Dacă nu ai un cărucior deja sau, pur și simplu, vrei să îl schimbi, aruncă o privire la colecția de cărucioare și alege unul.
Ceea ce e frumos la astfel de plimbări este că nu trebuie să depui un efort foarte mare, bebelușul tău se bucură de aerul de afară și se va relaxa foarte mult, nu trebuie să alergi după micuț sau micuță, este relaxant și pentru tine și îți menține forma.

2. Locul perfect pentru a învăța să meargă

Etapa în care bebelușul învață să meargă este foarte importantă. Acum va exersa cum să își țină echilibrul, ce se întâmplă atunci când cade, când se împiedică, dacă se apleacă sau aleargă și așa mai departe.  
 Locul perfect pentru acest lucru este parcul. În casă, există riscul de a se lovi de multe obiecte dure și ascuțite, cum ar fi piesele de mobilă. Parcul elimină aproape toate riscurile, mai ales datorită solului moale. Încearcă să îl obișnuiești să meargă în parc mai mult decât acasă făcând diverse exerciții.

3. Învață bebelușul să interacționeze cu alții

Cu siguranță vor fi mulți copii afară la joacă atunci când te vei duce și tu, deci profită de acest lucru. Ia câteva jucării cu tine și lasă-ți copilașul să comunice și să se joace cu ceilalți. Va putea învăța să fie empatic, șă împartă lucruri, să ajute și multe alte abilități sociale de care va avea nevoie de-a lungul vieții.

4. Distrați-vă cu elementele din parcul de joacă

Leagănele, toboganele, balansoarele și toate celelalte obiecte din parcul de joacă sunt acolo special pentru a atrage copiii și a-i ține activi făcând mișcare. Există variante făcute special pentru cei mici la aproape toate aceste elemente sau unele făcute doar pentru bebeluși. Copiii trebuie ținuți ocupați, iar parcul este o soluție foarte bună pentru asta. În plus, își consumă multă energie și va dormi mai bine.

Acum poți pune în practică cel puțin una dintre aceste activități în aer liber. Depinzând de cât de mare este bebelușul tău, poți încerca să faci cât mai multe din acestea pentru o dezvoltare cât mai echilibrată. Mișcarea, creșterea imunității  și relaționarea sunt cele mai mari avantaje pe care le au acest tip de activități. Așa că mergi cât se poate de mult cu bebelușul afară și încearcă să îl menții activ.

 

Sursa: A venit caldura! Iata ce activitati in aer liber poti face cu bebelusul tau!