Sunteti in categorie: Animale de companie

Cainii si curiozitatile lor

Cainii si curiozitatile lor
Cainii sunt animalele care se ataseaza cel mai mult de oameni. In majoritatea cazurilor sunt capabili sa isi sacrifice viata pentru a-si apara stapanul, daca acesta se afla in pericol.
In plus, exista unele curiozitati legate de aceste fiinte deosebite, cainii. Se crede ca cei mai inteligenti caini din lume apartin raselor Border Collie, Boxer, Pudel si Golden Retriever, iar cel mai „prostuta” rasa este Cainele afgan.

Toti cainii sunt identici din punct de vedere anatomic, astfel ca au 321 oase si 42 dinți. Atunci cand sunt mici au numai 28 de dinți.

Mult timp s-a crezut faptul ca si cainii vad numai alb si negru, precum taurii sau alte animale. Insa lucrurile nu stau tocmai asa pentru ca vederea lor este precum cea a oamenilor, cu mentiunea ca ei nu vizualizeaza culorile in nuante atat de vii precum noi. Daca oamenii au glande sudoripare pe tot cuprinsul pielii, numarul acestora situandu-se intre 2 si 5 milioane, cainii au astfel de glande numai in pernitele situate la baza picioarelor. De asemenea, cainii pot invata anumite lucruri destul de ușor daca au parte de un dresor bun. Un caine care are varsta de un an este la fel de matur din punct de vedere psihic precum un copil de 15 ani.

Printre curiozitatile legate de caini, trebuie sa stiti ca obezitatea e problema numarul unu de sanatate in randul cainilor. Cel mai probabil acest lucru se intampla datorita mancarii foarte procesate si cu foarte multi aditivi pe care acestia o ingereaza din ce in ce mai des.

De ce nasul cainilor e ud

Daca va intrebati de ce nasul cainilor este mai tot timpul ud, atunci trebuie să stiti faptul ca acesta secreta un strat subtire de mucoasa folosit pentru absorbirea mirosului. Veti observa ca dupa ce adulmeca un miros, cainii isi vor linge nasul pentru a izola o mostra si pentru a tine mai bine minte ceea ce au mirosit!
Cu totii stim ca animalele au un miros mult mai fin decat oamenii. In functie de rasa, un caine poate avea un miros chiar si de 100.000 de ori mai bun decat cel al unui om normal. Chiar și câinele cu cel mai slab simț al mirosului este de 10.000 de ori mai bun decat un om in ceea ce priveste acuitatea acestui simt.
Nu in ultimul rand, chiar și cainii viseaza! Acest lucru poate fi observat de foarte lejer la animalul vostru de companie, daca il observati cand doarme. Si el poate tresari in somn, in timp ce viseaza, la fel ca noi.

 

Sursa: Cainii si curiozitatile lor