Sunteti in categorie: Sanatate

5 intrebari frecvente despre tratamentul cu aparat dentar

5_intrebar5 intrebari frecvente despre tratamentul cu aparat dentari_frecvente_despre_tratamentul_cu_aparat_dentar_400
Se spune ca un zambet frumos este cea mai buna carte de vizita. Dintii frumosi si corect aliniati iti ofera incredere, siguranta de sine si aprecierea celor din jur. In plus, o dantura frumoasa este mai usor de intretinut si iti asigura o digestie corecta si sanatoasa.

Din nefericire, nu toata lumea este inzestrata de la natura cu dinti perfect aliniati. Obiceiurile defectuoase din copilarie, cum e suptul degetului, respiratul pe gura sau impingerea dintilor cu limba, fac ca in cazul unor barbati sau femei dintii definitivi sa aiba o forma nedorita. Fie ca dintii sunt incalecati, fie ca muscatura este incorecta, acest defect este si inestetic si nesanatos.

Totusi, stomatologii au vesti bune: dantura se poate corecta la orice varsta. Asa ca daca ai suferit toata viata ca dintii tai nu sunt perfecti, este timpul sa apelezi la ajutorul unui ortodont. Iata ce trebuie sa stii despre tratamentul cu aparatul dentar.

Sunt prea in varsta pentru un aparat dentar?
Raspunsul este NU. Tratamentul ortodontic se poate face oricand pentru ca dintii pot fi deplasati in os indiferent de varsta pacientului. Evident, durata tratamentului va fi diferita. In functie de complexitatea cazului, tratamentul in cazul copiilor si adolescentilor poate dura 12 luni, iar in cazul adultilor intre 12 si 24 de luni sau chiar mai mult. Asadar, trebuie sa te inarmezi cu rabdare.

Ce fel de aparat e recomandat pentru mine?

In functie de problemele danturii tale, medicul ortodont iti va recomanda un anumit tip de aparat. In ce priveste partea estetica, ai la dispozitie mai multe variante de bracketi. Daca nu te deranjeaza aspectul lor, poti opta pentru modelul metalic. Daca doresti ceva mai discret, poti alege bracketi din material ceramic sau safir. Iar daca vrei ca tratamentul sa fie complet ascuns de cei din jur, poti opta pentru aparatele linguale.

Cat costa tratamentul?

Aparatele dentare sunt o investitie in sanatatea si frumusetea ta. De aceea, este bine sa alegi materiale de calitate si o clinica stomatologica de incredere. Preturile pentru aparatele dentare fixe variaza intre 500 si 2000 de euro, in functie de modelul ales. La acestea se vor adauga radiografiile pe care trebuie sa le faci inainte de montarea aparatului si consultatiile lunare pe care le vei face la medicul ortodont pentru activarea aparatului.

Cand vine vorba despre sanatate, este important sa nu amani rezolvarea unei probleme. Mai ales ca acum exista credite pe care le poti obtine rapid online, doar prin completarea unui formular. Aplica aici online pentru un credit si poti obtine rapid banii de care ai nevoie, pe care ii poti returna pana la salariu.

Este dureros?

Montarea aparatului dentar nu este foarte dureroasa. Totusi, uneori, tratamentul poate necesita una sau doua extractii dentare care se fac cu anestezie. In plus, de fiecare data cand aparatul este activat vei resimti o tensiune la nivelul dintilor, datorata miscarii lor in os. Fiecare pacient resimte aceasta tensiune diferit.

Sunt alimente contraindicate atunci cand port aparat dentar?
Purtarea aparatului dentar nu iti va afecta foarte mult dieta, insa trebuie sa ai grija la cateva tipuri de alimente care pot favoriza aparitia cariilor sau desprinderea bracketilor de pe dinti. In general, va trebui sa eviti alimentele lipicioase, caramelizate sau pe cele dulci. Alimentele dure sau crocante, precum nucile, alunele sau cele cu samburi tari nu sunt recomandate.

Chiar daca pe perioada tratamentului cu aparat dentar va trebui sa fii mai atenta la igiena orala si la alimentatie, eforturile tale vor fi rasplatite din plin. La finalul tratamentului vei avea un zambet impecabil pe care il vei putea afisa oriunde si oricand. In plus, o dantura sanatoasa inseamna mai putine carii si o digestie mai buna. De aceea, aparatul dentar se poate dovedi a fi cea mai buna investitie in sanatate pe care ai putea sa o faci.

 

Sursa: 5 intrebari frecvente despre tratamentul cu aparat dentar