Sunteti in categorie: Moda

Maxim de eleganta fara sa renunti la vacanta

Maxim de eleganta fara sa renunti la vacanta
Vara se apropie cu pași repezi. Soarele ne zâmbește tot mai des, iar garderoba din dulap ne face tot mai des cu ochiul așteptând forțe proaspete. Cum facem să nu renunțăm la vacanța de vis păstrându-ne în același timp lookul de invidiat?
Este mai ușor decât pare la prima vedere. Totul pornește din atitudine!

Pasul 1: Îmbracă-ți mintea

Ai citit corect! Nimic nu este mai dăunător pentru bugetul de vacanță decât obsesia cu găsirea acelei garderobe perfecte de vacanță. Precum călătorul atât de obsedat de destinație încât uită să privească cu atenție în jur în timpul călătorie, și noi avem uneori tendința să fim atât de obsedate de acel look perfect încât cheltuim banii de vacanță pe tot felul de haine inutile pe care nu le vom purta niciodată.
Care este rostul să porți cea mai cool garderobă de vară din lume dacă cel mult ce poți vizita este în același județ cu domiciliul? Nimeni nu spune că este ceva rău să petreci vacanța aproape de casă. Însă aceasta trebuie să fie alegerea ta și nu o consecință a faptului că ți-ai consumat bugetul de călătorie într-un acces consumerist de moment.
Setează-ți corect gândirea și intențiile. Pune pe hârtie câte două piese vestimentare esențiale – bluză, fustă, rochie, pantaloni, eventual un costum de baie. Verifică, de exemplu, un catalog Takko online. Alege de acolo ce e disponibil la un preț pe care ți-l permiți. Poți arăta excelent fără să renunți la vacanță!

Pasul 2: Uită de gura lumii
Te-ai gândit vreodată de ce este atât de important să te îmbraci scump? Este minunat să te îmbraci cu haine de calitate și ultimul lucru pe care ți l-am putea recomanda este să renunți la o plăcere pe care ți-o poți permite fără probleme. Dar între o vacanță de vis și o garderobă scumpă – ce ai alege?
Dacă răspunsul este că preferi experiența de a vizita o țară exotică, atunci renunță să-ți mai bați atâta capul cu ce o să spună cei din jur despre garderoba ta. Evident, asta nu înseamnă să te îmbraci prost, ci pur și simplu să renunți la obsesia de a purta mărci scumpe doar pentru că așa dictează societatea. Dacă nu suporți ideea de a purta haine vechi sau nu ai timp să petreci zile în șir prin magazine second hand în căutarea acelei rochii aruncate de vreo prințesă din străinătate, atunci ai numeroase alte opțiuni extrem de ieftine și de mare efect. De exemplu, nimănui în Tenerife nu-i va păsa că te-ai îmbrăcat super convenabil după ce ai verificat un Pepco catalog.
 
Pasul 3: Folosește-te de internet
Sincer vorbind, o mare parte din această presiune de a ne îmbrăca scump vine din obsesia de a ne etala garderobele pe rețelele sociale. Partea proastă este că nu prea există șanse să se schimbe lucrurile: cât timp există internetul, vor exista și rețelele sociale pline de poze perfecte deprimante pentru toți ceilalți. Dar există și o parte bună! Acum, mai mult ca niciodată, avem acces la o lume întreagă de reduceri, oportunități, idei, informații utile pentru a ne atinge scopurile.
Acea vacanță perfectă începe cu un punct pe hartă despre care putem afla aproape totul documentându-ne pe paginile web dedicate... Și se termină cu o garderobă demnă de Instagram sau Facebook pe care o poți completa prin simpla consultare a cataloagelor online de pe siteuri dedicate precum Catalomat! Transforma internetul din dușman în aliat și în trei pași simpli îți poți atinge obiectivul din această vară.

 

Sursa: Maxim de eleganta fara sa renunti la vacanta