Sunteti in categorie: Casa si Gradina

3 greseli pe care sa le evitati cand alegeti o veioza

3 greseli pe care sa le evitati cand alegeti o veioza
Deoarece iluminatul nu este deloc un lucru usor, multi proprietari de locuinte nu sunt siguri de solutiile de iluminare corecte. Uneori, sa stii ce greseli trebuie sa eviti poate face diferenta. De exemplu, atunci cand vrei sa cumperi o veioza trebuie sa stii ca nu este suficient ca aceasta sa arate bine, daca ea nu va ilumina corespunzator spatiul dvs interior. O veioza trebuie sa fie atat atractiva cat si functionala, asa ca tineti cont de nevoile dvs. de iluminare atunci cand mergeti la cumparaturi. Ca si in cazul altor corpuri de iluminat, nu ezitati sa alegeti veioze de calitate, asa cum sunt cele de la Eglo Romania.

Iata cateva greseli comune pe care trebuie sa le evitati cand alegeti o veioza:
1. O veioza cu inaltimea gresita
Una dintre intrebarile obisnuite este: care este inaltimea corecta pentru o veioza? Raspunsul depinde de inaltimea mesei pe care urmeaza sa fie amplasata respectiva veioza.
O regula buna pentru a cumpara o lampa de masa este aceea ca inaltimea veiozei cu tot cu inaltimea mesei pe care este pozitionata sa nu depaseasca 150 cm, maxim  160 de centimetri. Acesta ajuta sa ofere camerei un aspect unitar.

2. O veioza cu forma sau caracteristici gresite

Aceasta este o greseala foarte frecventa. O veioza prea mica pe o masa mare sau o veioza foarte mare pe o masa mica nu numai ca va evidentia disproportia, dar va face, de asemenea, canapeaua sau scaunul de langa ea sa arate ciudat. Uita-te la masa sau noptiera ta. Daca ai o masa masiva, vei avea nevoie de o veioza mare. Daca masa este mai mica sau mai subtire, veioza ar trebui sa fie mai delicata.
O veioza ampla va ancora vizual spatiul. Veiozele de noptiera ar trebui sa nu fie extrem de late, deoarece noptierele au, de obicei, doar 40 cm latime.

In mod obisnuit, veioza nu trebuie sa depaseasca de 1 ½ din inaltimea mesei pe care va fi amplasata, iar lumina degajata de aceasta nu ar trebui sa depaseasca latimea mesei. Tineti minte ca veiozele trebuie sa fie amplasate in zonele mai putin active din camera. Daca aveti copii sau animale de companie, o veioza mai grea va fi mai stabila si mai sigura.
Foarte important este ca atunci cand stai la masa, marginea superioara a abajurului sa ajunga la nivelul ochilor pentru a nu va deranja vederea. Nu trebuie sa intrati in panica in legatura cu designul veiozei; aveti la dispozitie modele variate de veioze online.

3. O veioza de culoare gresita

O veioza frumos colorata este buna, dar una in culori gresite sau prea colorata, nu.  Asigurati-va ca noua dvs. veioza are o culoare care se potriveste cu camera dvs. Puteti utiliza si o veioza pentru a introduce o culoare complementara in camera. Multi oameni aleg o veioza in nuantele camerei pentru a oferi un aspect coerent, dar aceasta nu este intotdeauna cea mai buna alegere. Cand alegeti culoarea veiozei, o formula buna de urmat este sa utilizati nu mai mult de 3 culori, culoarea principala si 2 culori complementare.

 

Sursa: 3 greseli pe care sa le evitati cand alegeti o veioza