Sunteti in categorie: Produse

Servesti bere la halba? Atunci ai nevoie de un racitor bun!

racitor bun pentru bere la halba
În perioada estivală existența unui răcitor de bere cu adevărat performant este obligatorie pentru orice local care vinde băuturi.

Clienții barurilor sau pub-urilor acordă o mare atenție modului în care băuturile sunt servite, dacă sunt răcite corespunzător, deoarece temperatura optimă este un element care demonstrează calitatea acestora.

Un dozator bere draft bun îți crește vânzările
Merită, în calitate de proprietar de bar sau pub, să te dotezi cu echipamentele frigorifice de cea mai bună calitate, iar dozatoarele de bere sunt din acest motiv esențiale.

Servirea berii este o sarcină de multe ori chiar mai dificilă decât a majorității soiurilor de vin.
Acei patroni care doresc să aibă în localul lor aproape toate sortimentele de bere la modă, ce conțin și o anumită cantitate de dioxid de carbon care formează o coroană de spumă potrivită, au nevoie întotdeauna de un răcitor bun.

Obținerea berii la pahar cu o carbonatare corectă și cu un volum de spumă adecvat pentru a se obține o prezentare vizuală simpatică necesită experiență, uneori adusă la nivelul de artă.

Într-o vreme când clienții tind să se orienteze spre berea îmbuteliată la sticlă sau la doze de aluminiu, ajungem să realizăm că o servire a berii vrac, din butoi, necesită o atenție deosebită la detalii, totul începând cu prezentarea impecabilă a paharelor, halbelor în care este turnată și care trebuie să fie fără miros, curate, fără praf, reziduuri de detergent sau alte substanțe străine.

Este o condiție indispensabilă pentru servirea unei beri de calitate. Spuma berii se va descompune rapid în prezența unor cantități de grăsimi, reziduuri sau detergenți, iar faptul că aceasta se lasă rapid poate să fie un semn că există un contaminant care va crea “ruperea” dioxidului de carbon din lichid, pe o suprafață mare. Băutura este în acest caz compromisă.

Majoritatea sistemelor de dozare a berii sunt astfel fabricate încât să se poate servi un pahar sau o halbă de bere la temperatura ideală în doar câteva secunde.

Gulerul de spumă de grosime perfectă, o adevărată artă

În mod normal, berea se toarnă la un unghi de 45 de grade sub fluxul dat de robinet. Când se umple pe trei sferturi, paharul/halba este repoziționat/ă în poziție verticală, ceea ce permite ca spuma să ajungă la nivelul corespunzător.

Cantitatea de spumă variază în funcție de tipul de bere, dar un deget și jumătate este media. Există și sortimente de bere unde aceasta se servește cu foarte puțină spumă, în timp ce altele au gulerul de spumă care poate ajunge până la trei degete grosime.

Temperatura de servire a berii are un efect esențial asupra gustului și aspectului său. Având în vedere că există o mulțime de sortimente și gradul de răcire variază. În medie, acesta se învârte în jurul temperaturii de plus 4 grade Celsius.

Cu cât este mai rece, cu atât berea își va spori gustul de amar, de uscat, de carbonatare și tanin, va fi mai răcoritoare. Temperatura rece ajută și la ținerea mai mult a gulerului de spumă. Cu toate acestea, la temperaturi foarte reci volatilizarea compușilor aromatici este încetinită, iar berea își pierde o mare parte din aromă.

Cu cât berea este mai caldă se accentuează dulceața și aciditatea. Arta este de a găsi temperatura ideală pentru a face un echilibru fericit între cele mai bune calități ale berii și gradele la care este adusă la masa clientului.

Există numeroase sortimente de bere artizanală la butoi, așa încât, dacă alegi răcitorul profesional în mod corect, vei putea oferi consumatorilor niște experiențe de neuitat pe care berea îmbuteliată la sticlă sau doză nu le vor avea niciodată, indiferent de prețul acesteia.

 

Sursa: Servesti bere la halba? Atunci ai nevoie de un racitor bun!