Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Avantajele incalzirii cu peleti

Avantajele incalzirii cu peletiPentru ca sistemele de incalzire cu lemne au tendinta de a deveni foarte costisitoare, avand in vedere faptul ca lemnul este tot mai scump, utilizatorii de centrale pe lemne si de sobe aleg sa cumpere peleti online. Pentru cei care au nevoie de o sursa de incalzire foarte buna, este recomadata inlocuirea centralelor clasice cu unele pe lemn.

Avantaje peleti online
Cel mai important avantaj pentru cumpararea de peleti online este pretul redus si faptul ca acestia ajung direct acasa, impachetati in cuburi de mari dimensiuni. In acest fel, sunt mult mai usor de depozitat si de utilizat atunci cand este necesar.
Peletii au o serie de avantaje incontestabile, care necesita prezentare pentru cei care inca mai au dubii daca sa foloseasca sau nu acest mijloc de incalzire.

Materia prima regenerabila, casnica
Lemnul este o materie prima regenerabila, care este disponibila aproape oriunde. Productia de peleti de lemn necesita mult mai putina energie decat combustibilii fosili, cum ar fi petrolul sau gazul. Peletii sunt, astfel, o sursa de energie fiabila, cu disponibilitate ridicata.

Peletii sunt prietenosi cu mediul

Peletii din lemn ard fara sa emane noxe periculoase. Atunci cand sunt arsi peleti este eliberat dioxid de carbon, insa acesta este preluat de copaci si transformat in oxigen. Prin urmare, incalzirea cu peleti este considerata a fi aproape neutra in ceea ce priveste impactul asupra mediului.
Intr-o casa cu 100 de metri patrati de spatiu de locuit, incalzirea cu peleti de lemn produce cu 2,6 tone mai putin dioxid de carbon pe an, in comparatie cu alte sisteme de incalzire. Sistemele de incalzire care folosesc lemn normal nu impiedica efectele nocive ale arderii asupra mediului.

Preturi mici

Peletii sunt mai ieftini cu aproximativ 35% fata de alte surse. Securitatea aprovizionarii este ridicata. Cresterea preconizata a preturilor este mai mica decat in cazul combustibililor fosili, fluctuatiile preturilor fiind regionale si determinate de prezenta sau absenta lemnului dintr-o anumita zona.

Compatibilitate ridicata
In momentul in care in locuinta exista un sistem de incalzire cu lemne, acesta nu trebuie modificat pentru a functiona si cu peleti. Este suficient sa fie schimbata sursa de combustibil si atat. Tevile si radiatoarele existente pot continua sa fie utilizate.
Un alt avantaj este compatibilitatea buna cu alte surse de energie regenerabile, cum ar fi cu un sistem de incalzire solar. Combinatia ecologica dintre incalzire cu peleti si energie solara asigura confort optim la cele mai mici costuri.

Combustie curata

Peletii ard foarte curat, lasand in urma o cantitate mica de cenusa, care poate fi aruncata alaturi de gunoiul menajer. Peletii nu genereaza mirosuri urate.

Conform noilor recomandari ale specialistilor si cercetatorilor, cladirile noi trebuie sa primeasca cel putin 15% din caldura din surse de energie regenerabile. Sistemul de incalzire cu peleti foloseste materii prime 100% regenerabile si respecta pe deplin aceste cerinte legale.

Avand in vedere toate aceste aspecte, utilizarea peletilor este cea mai buna solutie pentru cei care utilizau incalzirea pe lemne. In plus, peletii de cea mai buna calitate asigura o mare economie pe timpul iernii, deoarece ard mai greu si conserva caldura.

 

Sursa: Avantajele incalzirii cu peleti