Sunteti in categorie: Bebelusi si Copii

Cum amenajezi camera bebelusului? 5 sfaturi de care sa tii cont

Cum amenajezi camera bebelusului? 5 sfaturi de care sa tii cont
Cand vrei sa amenajezi camera bebelusului trebuie sa tii cont de foarte multe criterii. Sigur ca vei fi tentata sa alegi anumite culori, texturi sau o tematica speciala pentru camera copilului, dar cel mai important este sa te gandesti la siguranta si confortul celui mic. Pe masura ce copilul va creste, camera poate fi reamenajata, in functie de nevoile si de preferintele sale. Iata cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont atunci cand amenajezi camera pentru bebelus.

1. Obiectele de mobilier
Primele elemente care trebuie incluse in camera bebelusului sunt obiectele de mobilier: patutul, dulapul pentru haine sau cel pentru jucarii sunt cele mai importante din incapere. Pentru momentul in care vei incepe diversificarea pentru cel mic, vei avea nevoie si de un scaun pentru bebelusi, care iti va permite sa-l hranesti chiar in camera lui. Poti gasi un scaun de masa pentru bebelusi de la 98 de lei, care asigura confort celui mic, datorita pozitiilor diferite in care poate fi reglat spatarul.

Poti alege patuturi cu plasa, cu grilaj sau chiar canapele extensibile, care sa iti fie de folos atunci cand micutul va creste. Este indicat sa te indrepti catre alegerea obiectelor de mobilier care se curata usor sau pentru un mobilier modular, care contine piese usor de mutat.
In plus, poti opta si pentru mobilier multifunctional - un scaun sau un taburet pot fi folosite si ca spatii de depozitare, astfel incat sa nu incarci inutil camera. In camera unui bebelus trebuie sa ai numulte locuri de depozitare - cutii, rafturi sau etajere - deoarece ai nevoie de spatiu pentru hainute si jucarii. Alege mobilier in nuante neutre, pe care le poti accesoriza foarte usor, dupa bunul plac.

2. Corpurile de iluminat
Camera unui bebelus are nevoie de cat mai multa lumina naturala, iar lumina artificiala nu trebuie sa fie prezenta in exces. Poti integra un corp de iluminat central si o lampa de veghe, evitand sursele de lumina de intensitate mare, care modifica culorile obiectelor din camera. Este recomandat sa renunti la becuri cu lumina rece sau la cele fluorescente. Noaptea, organismul bebelusilor secreta hormoni de crestere, de aceea cei mici nu trebuie expusi la multa lumina atunci cand se odihnesc.

3. Covoarele si draperiile
Covoarele si draperiile sunt la fel de importante in amenajarea camerei bebelusului. Cel mic va invata sa mearga pe covor, de aceea trebuie sa optezi pentru modele care nu retin mult praf si nu lasa multe scame. Alege un covor pufos, din nylon, in culori vii, fara fire inalte sau rigide, care sa deranjeze copilul atunci cand sta pe jos.
In ceea ce priveste draperiile, acestea sunt de ajuns atunci cand vine vorba de amenajare. Nu este recomandat sa integrezi si perdele la ferestre, deoarece vor retine mult praf si nu vor face decat sa intunece si mai mult camera celui mic.

4. Obiectele de decor
Pentru ca vorbim despre camera unui bebelus, aceasta trebuie sa fie decorata cat mai vesel. Alege perne cu puf sau fotolii tip puf, confortabile si moderne, unde poti sta alaturi de cel mic pe timpul zilei. Totodata, poti opta pentru decorarea peretilor cu stelute sau flori, care sa anime incaperea si sa o transforme intr-o lume de basm. La fel de usor, poti alege si tapet in forma personajelor animate sau stickere haioase, care sa inveseleasca incaperea bebelusului.

5. Elementele de siguranta
In procesul de amenajare a camerei unui bebelus trebuie sa tii cont, in primul rand, de siguranta lui. Pe masura ce va creste, cel mic va incepe sa exploreze camera, de aceea incaperea trebuie sa-i ofere confort si siguranta, din toate punctele de vedere. Prin urmare, trebuie sa securizezi prizele cu ajutorul unor seturi speciale, care contin capace de siguranta.

In plus, trebuie sa ai grija si la colturile obiectelor de mobilier, care pot rani bebelusul. Poti alege obiecte de mobilier cu colturi rotunjite sau protectii suplimentare pentru muchii si colturi. In cazul in care parchetul este prea alunecos, poti folosi benzi anti-alunecare, ideale pentru protectia suplimentara a bebelusului.

Cumpara cu atentie obiectele si accesoriile pentru camera bebelusului. De la mobilier, pana la corpurile de iluminat si decoratiuni, toate trebuie sa contribuie la infrumusetarea incaperii, dar mai ales sa asigure un grad cat mai ridicat de confort si siguranta pentru cel mic.

 

Sursa: Cum amenajezi camera bebelusului? 5 sfaturi de care sa tii cont