Sunteti in categorie: Frumusete

Cum sa aplici produsele de machiaj in ordinea corecta

Cum sa aplici produsele de machiaj in ordinea corecta
Exista o anumita ordine cand vine vorba de aplicarea produselor de machiaj? Aceasta poate fi una dintre cele mai vechi intrebari din domeniul machiajului. Acest subiect este foarte dezbatut, chiar si in randul artistilor profesionisti de machiaj. Si desi nu exista o regula stricta cand vine vorba de rutina ta de frumusete, exista cateva orientari generale. Asadar, pentru a te ajuta cu succesiunea evenimentelor, iti oferim o lista usor de urmarit pentru a aplica corect machiajul.

Primer
Inainte de orice alt produs, trebuie sa aplici un primer, inclusiv pentru ochi si buze. Acest pas este esential, deoarece creeaza un spatiu de lucru curat si neted pentru restul machiajului tau, contribuind in acelasi timp la rezistenta machiajului.

Machiajul sprancenelor
Dupa primer, trebuie sa te concentrezi pe zona ochilor. Relizeaza machiajul sprancenelor - acest lucru iti va fi ca un ghid atunci cand aplici fardul de ochi. Daca esti incepatoare in arta machiajului, incerca un creion usor de utilizat si realizeaza linii asemanatoare firului de par in zonele rare ale sprancenelor. Poti gasi pe beautyfull.ro creioane pentru sprancene cu varf special, care te ajuta sa creezi un machiaj discret cu aspect natural.

Fard de pleoape
Fardul de pleoape trebuie aplicat inainte de restul machiajului, pentru a evita ca pudra sa cada peste fondul de ten. Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa fii nevoita sa stergi fata perfect conturata. Nuanta fardului depinde de tipul de machiaj pe care doresti sa-l realizezi.

Tus de ochi si mascara
Eyeliner-ul este mult mai usor de aplicat inainte de mascara. Daca doresti sa realizezi o linie perfecta, alege un tus usor de aplicat. Dupa eyeliner, ultimul pas pe care il mai ai de facut pentru machiajul ochilor, este aplicarea rimelului.

Fond de ten
Fondul de ten ar trebui sa fie primul produs pentru machiajul fetei, deoarece creeaza literalmente o baza pentru restul machiajului tau. Alege un fond de ten cu acoperire mare si usor de aplicat, in cazul in care ai nevoie sa ascunzi mai multe imperfectiuni ale fetei.

Corector
Dupa fondul de ten, ar trebui sa aplici un corector. Fondul de ten acopera, in general, destul de bine orice imperfectiune, dar corectorul te ajuta sa ascunzi chiar si cele mai incapatanate linii sau pete. Alege o formula potrivita pentru tipul tau de ten, care sa-ti ofere o acoperire completa.

Contur / Bronzer
Indiferent daca faci un contur complet sau vrei sa dai culoare anumitor zone de pe fata, produsele pentru contur te ajuta sa realizezi un machiaj perfect. Pentru a face acest lucru, contureaza zonele fetei in care doresti sa creezi umbre. Zonele comune includ obrajii, maxilarul, nasul si fruntea, dar nu esti obligata sa le conturezi pe toate.

Blush si iluminator
Blush-ul trebuie aplicat peste bronzer. Exista o multime de moduri in care poti aplica blush-ul, insa cel mai important este sa alegi pensula potrivita. Iluminatorul este ultimul pas pentru machiajul fetei tale. Aplica-l pe pometi si pe puntea nasului.

Buze
Rujul sau luciul de buze ar trebui sa fie unul dintre ultimii pasi, deoarece nu doresti ca acesta sa se stearga sau sa se intinda in timp ce realizezi restul machiajului. Dupa aplicarea rujului, tot ce iti ramane de facut este sa folosesti un spray de fixare, pentru a te asigura ca machiajul tau va rezista pe tot parcursul zilei.

 

Sursa: Cum sa aplici produsele de machiaj in ordinea corecta