Sunteti in categorie: Societate

Cum sa alegeti cadourile potrivite

Cum sa alegeti cadourile potrivite
Exista foarte putini oameni care stiu cu adevarat sa aleaga un cadou potrivit pentru o persoana draga. Cei mai multi dintre noi se reped sa cumpere lucruri care le-ar placea lor, ignorand cu desavarsire gusturile destinatarilor cadourilor. Nu faceti si dumneavoastra aceasta greseala!

Pentru ca exista foarte putine sentimente mai grele si urate decat cumpararea unui cadou care va sfarsi pus la pastrare stingher, pe un raft, nedeschis si neutilizat. Daca doriti sa oferiti un cadou care sa fie pe deplin apreciat, trebuie sa va ganditi practic si sa alegeti doar cele mai utile cadouri. Cercetatorii de la Scoala de Afaceri Tepper au realizat un studiu care a dezvaluit ca primitorii de cadouri prefera cadourile cu utilitate pe termen lung, in timp ce cei care ofera cadouri prefera sa ofere cadouri care fac ca destinatarul sa spuna „wow”. Macar data viitoare cand veti cumpara un cadou, faceti alegerea corecta si preferati functiile lucrurilor  in detrimentul propriei placeri de a-i uimi pe destinatari. De exemplu, chiar daca nu par cadouri care sa lase pe cineva cu gura cascata, este preferabil sa cumparati jurnale si agende de buna calitate pentru prietenii si rudele dumneavoastra care au profesii de birou sau carora le place sa scrie ce li se intampla zilnic, sa isi faca liste sau sa isi tina programul scris pe suport de hartie.

Cand cumparati cadouri pentru cei dragi puteti crede ca darurile practice nu se pot incadra in partea de sus a listelor de dorinte. Dar ascultati-ne - acestea sunt de fapt unele dintre cele mai satisfacatoare cadouri pe care le puteti oferi sau primi. Vorbim despre lucruri care rezolva probleme - lucrurile pe care oamenii le-ar putea cumpara si de unii singuri, dar, in mai multe randuri, isi spun „este in regula, ma voi ocupa de asta data viitoare”.

Cadourile practice sunt cele mai bune cadouri care se potrivesc tuturor, daca stiti ce cautati. Asa ca am mergeti cu grija pe linia fina intre cadouri care par plictisitoare dar care sunt nemaipomenit de utile pentru a gasi cadouri practice, dar frumoase, pe care sa le adaugati pe lista dumneavoastra cat mai curand.

In spiritul de a face cadouri frumoase, luati in considerare sa faceti cumparaturi dintre acelea care aduc bucurie - cadouri practice preferate de care oricine. De la cel un incarcator de voiaj pentru cel mai bun prieten care mereu uita sa isi incarce mobilul, la un set de andrele pentru mama careia ii place sa va impleteasca pulovere - acest tip de daruri nu vor ajunge in spatele unui dulap - sau mai rau, sub pat, colectand praf.

Daca vreti sa oferiti cadouri decente, trebuie sa cunoasteti destinatarii lor. Cand unii oameni deschid un cadou, tot ce vor sa stie este „Pentru ce o sa folosesc asta?” Acestia sunt oamenii carora le place sa gandeasca, oamenii practici, supravietuitorii, cei care cauta utilitatea lucrurilor. Cumparati-le un cadou decorativ si ar putea incepe sa-si reconsidere relatia. Faceti-le un cadou practic, util si vor fi fericiti ca niste copii care au primit bomboane!

 

Sursa: Cum sa alegeti cadourile potrivite